a héten befejeződik a program

2020.12.15. 15:50

Fákat ültetett a Windoor Design Kft. – 73 csemete növekszik az egerszegi telephelyen

A héten befejeződik az idei faültetési program. Ezúttal a Windoor Design Kft. csatlakozott az akcióhoz.

Mozsár Eszter

Hetvenhárom fát ültettek a Hock János utcai telephelyen. A képen Péntek Károly, Makovecz Tamás és Balaicz Zoltán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A településrészen a tervek szerint év elején ötven fát ültettek volna, ám ezt a járványhelyzet felülírta – kezdte a tájékoztatást Makovecz Tamás önkormányzati képviselő. Mivel a költségvetés nagy része a védekezésre ment, örömmel vették a mostani felajánlást. A cég az eredeti tervnél többet, 73 fa elültetését biztosította.

Hetvenhárom fát ültettek a Hock János utcai telephelyen. A képen Péntek Károly, Makovecz Tamás és Balaicz Zoltán Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Péntek Károly, a Windoor Design Kft. Ügyvezetője hozzátette, a telepítés előtt kikérték az önkormányzat szakreferensének, Székely Róbertnek a véleményét. A Hock János utcai telephelyen így többek között juharfa, kocsányos tölgy, kőrisfa ad majd a későbbiekben árnyékot.

A zalaegerszegi környezet- és klímavédelmi program egyik célja, hogy 2024-ig 10 ezer új fa növekedjen a városban és környékén – tájékoztatta az újságírókat Balaicz Zoltán polgármester. Az önkormányzati kezdeményezést fontosnak tartják az intézmények, civil szervezetek és a gazdaság társaságok. A városvezető emlékeztetett, hogy a mostani akció szereplője a társadalmi szerepvállalás jegyében több jótékonysági és kulturális program részese volt. A jelenlévők remélik, hogy a faültetés példáját jövő év elején további cégek követik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában