Lesz helye a falubusznak

2020.12.07. 07:00

Elkezdték a garázs kialakítását a közfoglalkoztatottak Felsőrajkon

Régi vágya valósul meg a községnek. A Magyar Falu Program jóvoltából falugondnoki busszal gazdagodik a település.

Szabó Zsófia

A garázsépítés költségét önerőből fedezi a település Fotó: a szerző

A részletekről Zsuppánné Horváth Mária polgármester adott tájékoztatást. Jelezte: nagy szükség van a személyszállításra is alkalmas járműre a falunak. A falugondnoki szolgálat nyár óta működik a községben. Nagyon fontos feladatokat látnak el a mindennapokban.

-Ezért is örülünk annak, hogy pozitív elbírálást kapott a Magyar Falu Programon a pályázatunk – mondta. – Mintegy 15 millió forint támogatásból vásároljuk meg a többféle területen hasznosítandó járművet. Ebédhordásra, a lakók egészségügyi intézményekbe történő szállítására egyaránt használjuk majd, valamint az iskolások, más településeken dolgozó emberek segítésére is használjuk. Ugyanis a buszcsatlakozás anomáliái miatt sokan nem, vagy nehezen tudnának hazajutni. Nagyon köszönjük a térségi országgyűlési képviselőnk, falugondnoki szolgálatsegítségét a pályázat pozitív megvalósulásában – fogalmazott Zsuppánné Horváth Mária.

A garázsépítés költségét önerőből fedezi a település Fotó: a szerző

Felsőrajk polgármestere elmondta: az új jármű vélhetően jövő évben érkezik meg. Azonban addig sem várnak tétlenül a faluban. A napokban nagyszabású munka kezdődött a közfoglalkoztatottak segítségével. Garázst építenek a falubusznak, az önkormányzat épületének tőszomszédságában, a mezőgazdasági eszköztároló bővítésével alakítják ki a jármű beállót. A kivitelezés költségét saját erőből fedezi a település.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában