Újabb notebookok a diákoknak

2024.05.24. 19:00

A hévízi Illyés-iskolában ezúttal nyolcvan fiatalnak érkezett korszerű eszköz

Ötödikes és hatodikos diákok kapnak notebookot a hévízi Illyés-iskolában a 2022-ben indult kormányzati program részeként. Most 80 fiatal családja veheti át a táskát és egeret is tartalmazó csomagot, s további tíz eszközt az intézmény használhat.

Péter B. Árpád

Most nyolcvan ötödikes és hatodikos diák kap notebookot, képünkön Süténé Tüttő Beáta, Gelencsér János és Fisli István önkormányzati képviselő, Csepregi Mária és Nagy Bálint

Fotó: Péter B. Árpád

Különösen a Covid idején erősödött fel az igény, hogy megfelelő számítástechnikai eszközökkel kell a diákokat ellátni, emlékeztetett Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő, hozzátéve: 2022-től évente két alkalommal kapnak a tanulók notebookokat és táskákat.

A cél az volt, hogy minden diáknak legyen megfelelő, a tanulást segítő digitális eszköztára. Idén nyárig összesen 560 ezer notebookot osztanak ki az intézményekben, további 55 ezret pedig a pedagógusok kapnak, összegzett a politikus.

– E program tapasztalatai kifejezetten jók, hiszen a diákok visszajelzései pozitívak, így ezt mindenképpen érdemes folytatni. A következő kör idén ősszel várható – fogalmazott Nagy Bálint.

Csepregi Mária, a hévízi Illyés-iskola intézményvezetője elárulta, ősszel 24 hetedikes diák vett át notebookot, ami kiegészült nyolc intézményi felhasználású számítógéppel. Mint mondta, a gyerekek szívesen használják ezeket az eszközöket, amiken például hozzáférnek a digitális tankönyvekhez és további, a tanulást segítő interaktív tartalmakhoz.

Járványügyi helyzetben – amikor a digitális oktatás került előtérbe – szinte nélkülözhetetlen ez az eszköz, hiszen így mindenki számára elérhető e korszerű tanulási forma, hangsúlyozta az intézményvezető.

– S akkor is nagyon jó, ha a fiatalok iskolai oktatásban vesznek részt. Eddig mondjuk tableten vagy telefonon kapcsolódtak be a digitális tartalmak feldolgozásába, így viszont – ha nem is olyan nagy felületen, mert 11 colos a képernyője ezeknek a notebookoknak – nem kell egy kis okoseszközt használniuk, hanem egy nagyobb felület segítségével sokkal aktívabban vehetnek részt az oktatásban – összegzett Csepregi Mária.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában