Bulvár-celeb

2024.05.24. 18:55

Gyönyörű kis hajas babát mentett a tatabányai inkubátor

A kisfiú az Olivér nevet kapta. A tatabányai kórház inkubátora már háromszor mentett életet.

MW

Forrás: Szent Borbála Kórház

Csütörtökön, május 23-án reggel 7 óra 40-kor egy újszülött érkezését jelezte a Komárom-Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórház babamentő inkubátora. A csengő a főportán szólalt meg, ők jelezték a csecsemőosztálynak a baba érkezését.

Az egészséges kisfiúnak a kórház dolgozó Olivér nevet adták. A babamentő inkubátorba pénteken kora reggel tették az újszülöttet. 

A Szent Borbála Kórház közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a szakmai team tagja egészséges, fejlett csecsemőt talált a kórház udvarához kapcsolt inkubátorban.

Segített a babamentő inkubátor

– A 3180 grammos, 52 centiméteres kisfiú jó egészségnek örvend, elsődleges ellátást követően osztályos felvételre került, ahol további kezelésben részesül. 

Örökbefogadását későbbiekben az illetékes hatóság intézi, addig is óvó kezekbe kerül a kicsi, aki Tatabánya után a Bányai Olivér nevet kapta. A figyelmes névadók a naptárt előkapva, pontosan tervezték a kicsi keresztnevét, mégpedig úgy, hogy a születésnapjától számítva fél évre essen a neve napja.

 Ily módon Olivérnek egyenletesen elosztva lesz ünnepelni valója egy-egy évben – olvasható a kórház közleményében.

Már a harmadik

Balogh Márta, a kórház sajtóreferense a kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a babamentő inkubátor közvetlenül a főporta mellett van. A kialakításánál figyeltek arra, hogy se a portáról, se az utcáról ne lehessen látni, ha valaki bemegy. Kamera se figyeli a területet.

– Miután a szülő elhagyja a szobát, jelez a csengő a főportán. A szolgálatot teljesítő munkatársunk a csengetés után 5 perccel megy csak ellenőrizni az inkubátort, hogy a szülőnek legyen elég ideje elhagyni a környéket. Ha valóban van egy baba az inkubátorban, akkor értesíti a csecsemőosztályt – magyarázta Balogh Márta, aki elárulta, hogy a tatabányai kórházban péntek reggel harmadik alkalommal jelzett a babamentő inkubátor csengője. A sajtóreferens szerint ezeknek a babáknak hamar találnak gondoskodó új családot. Így az inkubátor segítségével már három babának tudtak boldog életet biztosítani - írja a kemma.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!