Sajtótájékoztató

2024.05.22. 18:30

Egerszeg Fesztivál és Kvártélyházi Nyár Zalaegerszegen

Idén június harmadik hétvégéjén, 14-15-16-án rendezik meg az Egerszeg Fesztivált, mely ezúttal is gazdag kulturális és szórakoztató programmal jelentkezik. A kínálatról és a Kvártélyházi Nyár 18. évadjának előadásairól tartottak sajtótájékoztatót szerdán a polgármesteri hivatalban.

Arany Horváth Zsuzsa

Kósa Ruben, Salamon Attila, Balaicz Zoltán, Tompa Gábor, Zimborás Béla

Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltán polgármester elöljáróban visszaemlékezett arra, hogy 2023-ban még az energiaválság árnyékában kellett megfontolni a nyári fesztiválok szervezését, idén azonban már a régi lendülettel zajlanak az előkészületek. Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetője, az Egerszeg Fesztivál fesztiváligazgatója elmondta, az értékes városi támogatás és a sokéves partneri kapcsolat szavatolja a belváros több pontján és három színpadon megvalósuló, minden generáció számára élményt nyújtó színes programsorozatot. Ennek jegyében az Egerszeg Fesztiválon többek között a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége intézményei is megjelennek kézműves tárgyaikkal a kirakodóvásárban, ami nagyon fontos empátiát sugalló visszajelzés a lakóknak, mondta Zimborás Béla, a kirendeltség vezetője. A helyi zenekaroknak is lehetőséget adó fesztivál ebbéli programjait Salamon Attila gitáros fogja össze, aki több produkcióban is részt vesz majd a Kvártélyház színpadán. Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes vezetője a néptáncegyüttes fellépéseiről számolt be, majd arról is szó esett, hogy a fesztivál ideje alatt a város múzeumai is látogathatók lesznek, a gyerekeket is többféle színházi és játszóházi érdekesség várja, és a közlekedési szimulációs bemutatók sem maradnak el. A szervezők kérik a fesztiválozókat, hogy ernyő helyett esőkabátot vigyenek, a rollert és a biciklit gyalogosként csak tolják. 

A 18. Kvártélyházi Nyár szabadtéri előadásai júniustól augusztusig várják a nézőket. Az ennek keretében zajló XI. ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztiválon (ZA-KO) Frank Sinatra és Mucsi Zoltán élete, a magyar népi dallamvilág, valamint Vidnyánszky Attila rendezésében Csehov novellatermése kerül terítékre június 25-29. között, de az Antigoné történet alapján meglepetés "nyomozásra" is készülhetünk. A zalaegerszegi nyári színház műsoron tartja a tavaly nagy sikert aratott Ájlávjú című párkapcsolati musical-revüt. Új bemutató lesz a soproni Petőfi Színházzal közös produkcióként a július 27-én Fertőrákoson, majd augusztus 2-án Zalaegerszegen, (ősszel pedig a soproni kőszínházban) színre kerülő Hair című musical, melynek a háború ad aktualitást, mondta Tompa Gábor.  Az idei évadot a Zalai Táncegyüttes Kalotaszeg Zrt. című produkciója zárja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában