Koronavírus Zalában

2020.12.17. 14:29

A pandémia ellenére több mint 750 ezer forinttal támogattak intézményeket Keszthelyen

A pandémia miatti gazdasági nehézségek ellenére a keszthelyi önkormányzat Emberi Erőforrás Bizottsága több mint 750 ezer forinttal támogatott intézményeket.

Keszey Ágnes

Csótár András

Fotó: ZH-archívum

Erről Csótár András, a bizottság vezetője tartott sajtótájékoztatót. Felidézte, hogy a járvány miatti gazdasági visszaesés miatt a keszthelyi önkormányzat 500 millió forintos bevételkiesést szenvedett el. A városi büdzsé stabilitása érdekében minden területen újra kellett gondolni a lehetőségeket. Az Emberi Erőforrás Bizottságban a szokásos éves költségvetés jelentős részét a károk enyhítésére kellett átcsoportosítani.

Csótár András
Fotó: ZH-archívum

-Ennek ellenére sikerült úgy gazdálkodnunk, hogy év végére maradjon egy szerényebb forrás a kicsik és az idősek karácsonyfája alá. Bizottságunk 750 ezer forint támogatást nyújtott 9 intézmény számára karácsonyi ajándékul – ismertette Csótár András. Mivel a vírushelyzet miatt nincs lehetőség a közös ünneplésre, az ajándékokat az intézményvezetők juttatták el csoportjaiknak.

-A legnagyobb összeg, 225 ezer forint az óvodások karácsonyához biztosított forrást. Minden csoportnak jutott belőle szaloncukorra, gyümölcsre és kisebb játékokra is. Az Egyesített Szociális Intézmény 100 ezer támogatást kapott, így a bölcsiseknek és az idős gondozottaknak is tudtunk kedveskedni.

Ezen kívül 6 általános iskola és a Festetics György Zeneiskola kapott 50-100 ezer forint közötti támogatást tanulólétszámuk arányában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában