Már feltöltötték a tárolókat

2020.12.02. 07:00

A Netta-Pannonia Kft. felkészült a hóeltakarításra, síkosságmentesítésre

A Netta-Pannonia Kft. az idén is felkészült a téli hóeltakarításra és síkosságmentesítésre. Hogy milyen gépek és mennyi sózóanyag áll rendelkezésre, arról a gépszemle keretében tegnap adott tájékoztatást a cég.

Pásztor András

Balogh László polgármester, Horváthné Bedenek Réka cégvezető és Csendes Tamás, közterület gondozási vezető a megújult sótároló raktárban

Fotó: Gergely Szilárd

Mint azt Csendes Tamás, a cég közterület-gondozási vezetője jelezte: társaságuk a téli hóeltakarítást és síkosságmentesítést a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt.-vel kötött szerződés alapján végzi, mely alapján november 15-től március 15-ig 24 órás készenléti szolgálatot adnak.

– A cég munkatársai és célgépei a Nagykanizsa közigazgatási területéhez tartozó több mint 180 kilométer belterületi úton, külterületi úton, 35 kilométer kerékpárúton és gyalogjárdán végeznek hó és síkosság elleni védekezést – tudtuk meg Csendes Tamástól. – A feladatok közé tartozik továbbá bizonyos közterületi lépcsők és közel 180 buszmegálló és 123 gyalogátkelő kezelése. A Netta-Pannonia Kft. rendelkezik a téli síkosságmentesítés és hóeltakarítás megfelelő ellátásához szükséges korszerű gépparkkal: 4 darab sószóróval és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, 3 darab sószóróval és hóekével felszerelt Multicarral, továbbá 4 darab hóekével, illetve kefehengerrel felszerelhető járdatakarító géppel, 2 darab rakodógéppel és 4 darab, 7 személy szállítására alkalmas kisteherautóval. Valamint képzett sofőrökkel, gépkezelőkkel és kézi erővel a gyors és hatékony munkavégzés érdekében. A síkosságmentesítést és hóeltakarítást végző gépek mindegyike fel van szerelve sószóró adapterekkel, valamint tömörgumi éllel rendelkező hóekével. Szélsőségesebb időjárás esetén szerződött alvállalkozóink bevonásával további gépeket tudunk mozgósítani. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei téli szezonra is kihelyezésre kerültek a város meghatározott pontjaira a síkosságmentesítő anyagot tartalmazó edények.

Balogh László polgármester, Horváthné Bedenek Réka cégvezető és Csendes Tamás, közterület gondozási vezető a megújult sótároló raktárban
Fotó: Gergely Szilárd

Mint megtudtuk: a cég útszórósó-készlete meghaladja a 400 tonnát, indokolt esetben további só beszerzésére is sor kerül. A keverékekhez szükséges zúzalékot szintén betárolták. A fogyás mértékében a beszerzést folyamatosan végzik. A Vár utcai telephelyen az idei évben átadott, újonnan létesült sótárolóból rakodógéppel töltik fel a gépjárművekhez tartozó sószóró adaptereket, tiszta sóval, sózúzalék keverékével, valamint környezetbarát szóróanyag és zúzalék keverékével.

– A pandémiával terhelt téli időszakban elsődleges feladatunk a fő- és közösségi közlekedési útvonalak, valamint a lakosság ellátásában kiemelt szerepet játszó létesítményekhez, egészségügyi központokhoz, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, élelmiszer-elosztókhoz és -előállítókhoz vezető utak tisztán tartása – fogalmazott Csendes Tamás, aki hozzátette: ehhez elengedhetetlen, hogy a

közúti és gyalogos közlekedés minden résztvevője felkészülten várja a telet. Ez kiterjed a járművek téli felkészítésére is, ami a biztonság alapfeltétele. Enélkül a társaság munkája és erőfeszítése sem tud hatékony lenni a téli körülmények között.

A gépek felkészítéséről, illetve a síkosságmentesítő anyagok meglétéről tegnap Balogh László polgármester is meggyőződött. Mint mondta: biztos abban, hogy a társaság – ahogy a korábbi években is – megbirkózik a hóval, a faggyal, a téli időjárással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában