Az olvasók szolgálata

2020.11.10. 12:00

Ozmánbüki könyvtáros kapta idén az Olvasóinkért-díjat

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban hétfőn kettős díjátadásra került sor.

Arany Horváth Zsuzsa

Bogár Imre, Nagyné Benedek Judit, Kovács Anikó, Kiss Gábor és Nitsch Erzsébet Fotó: Pezzetta

A József Attila Városi Könyvtár egykori igazgatója, Major Árpád által szorgalmazott és 20 éve létrejött Olvasóinkért Alapítvány kezdeményezésére alapított Olvasóinkért-díjat a zalai kistelepüléseken működő könyvtárak munkatársai kaphatják meg – mondta Kiss Gábor igazgató. Ezzel is kifejezi a zalai könyvtári hálózat, hogy a megyei és a városi bibliotékák szoros együttműködésben dolgoznak a falusiakkal az olvasók igényeit szolgálva.

Bogár Imre, Nagyné Benedek Judit, Kovács Anikó, Kiss Gábor és Nitsch Erzsébet Fotó: Pezzetta

Ezúttal az ozmánbüki közösségi házzal együttműködő községi könyvtár dolgozója, Nagyné Benedek Judit nyerte el a díjat, Németh János Kossuth-díjas keramikusművész alkotását. Az elismerést az alapítvány elnöke, Bogár Imre és titkára, Nitsch Erzsébet adta át az ünnepeltnek a község polgármestere, Kovács Anikó jelenlétében.

A könyvtárhasználatot propagáló plakátverseny eredményét is tegnap hirdették ki. A gyerekek közül első lett Baki Boglárka (Zalacséb), második Borsodi Réka (Csapi), harmadik pedig Bertók Petra (Egervár). A felnőttek közt a nagykutasi Bedő Anita kapta az elsőnek járó ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában