Minden összejövetelt megtiltottak

2020.11.16. 21:40

Koronavírus: Szlovénia teljesen leáll

Az éjszakai kijárási tilalmat napközbeni lakhelyelhagyási korlátozással egészítették ki hétfőtől Szlovéniában.

Gyuricza Ferenc

Forrás: feol.hu

Fotó: Elekes Gergő

A mintegy kétmillió lakosú országban leállt a tömegközlekedés, két hétre bezárt minden oktatási intézmény (óvodákig bezárólag), a kereskedelemben pedig csak a meghatározott árukört forgalmazó üzletek maradhatnak nyitva. Gyakorlatilag az egész ország leállt a koronavírus-járvány egyre súlyosbodó második hulláma miatt.

Lendvai hírforrásainktól megtudtuk, a lakosságot nem érték váratlanul a szigorítások. A hétfőn életbe lépett szabályozás értelmében mindennemű összejövetel tilos az országban, s mindenütt kötelező a maszk viselése. Az üzletek közül csak az élelmiszert, személyes higiéniai termékeket, tisztítószereket forgalmazó boltok, valamint a gyógyszertárak, a gyógyászati segédeszközöket forgalmazó szaküzletek, benzinkutak, mezőgazdasági boltok nyithattak ki. A szuper- és hipermarketek csak a fenti termékkört árusíthatják, műszaki cikkeket, ruhaneműket például nem. A piacokra ugyanez vonatkozik. A zárvatartási kötelezettség alól a bankok és postahivatalok mentesültek még.

A szigorítás oka, hogy Szlovéniában még mindig magas a pozitív eredményt mutató tesztek aránya. Szombaton 920, vasárnap 501 új fertőzött személyt találtak, az elhunytak száma 43, illetve 34 fő volt. Az országban ezzel összesen 831 főre nőtt a járvány halálos áldozatainak száma.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában