6-7 éves tölgyeket ültettek

2020.11.27. 07:00

Egységes, teljes fasort alakítottak ki a zalaegerszegi Köztársaság úton

A fatelepítési programban arra is ügyelnek, hogy nem allergizáló fajták kerüljenek a közterületekre. 

Arany Gábor

Bognár Ákos, Balaicz Zoltán, Orosz Ferencné és Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője a fasornál

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Erről is szólt Bognár Ákos önkormányzati képviselő csütörtökön a Köztársaság és ­Fejér György utca találkozásánál tartott sajtótájékoztatón. Ennek apropóját az adta, hogy nemrég 26 oszlopos tölgyet ültettek el a Fejér György utca torkolatától délre, ahol öt elszáradt nyírfát kellett kivágni az elmúlt héten. A most telepített 6-7 éves tölgyekkel egységes és befejezetté vált a Köztársaság úti fasor. A fák megnövekedve elérhetik a 20 méteres magasságot, a koronájuk viszont nem terebélyes, nem zavarja a közlekedőket.

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett rá, hogy a faültetési program tavaly nyáron éppen a Kertvárosban, a Hegyalja út déli végén kezdődött el, azóta már 7181 facsemetével gyarapodtak a megyeszékhely közterületei. Ehhez a szakmai irányítást a Városgazdálkodási Kft. biztosítja, figyelemmel a lakosságtól kapott javaslatokra is.

Bognár Ákos, Balaicz Zoltán, Orosz Ferencné és Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője a fasornál Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Orosz Ferencné önkormányzati képviselő köszönetet mondott a fásításhoz nyújtott segítségért, valamint a közterületek gondozásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában