Heti összefoglaló

2020.11.29. 20:00

Autóbusz ütközött munkagépnek; a megyei kórház reakciója; Maradona halála; jótékonykodás – A hét legfőbb hírei

Áttekintjük a hét legfontosabb Zala megyei vonatkozású híreit!

zaol.hu

Fotó: PU

Ne lepődj meg, ha plüssfigurát találsz Nagykanizsán! – Összefogás indult egy beteg kisfiúért

Nagykanizsán borítékkal ellátott plüssfigurák jelentek meg, amelyekkel egy 10 hónapos kisfiúnak, Zsombornak szeretnének segíteni, aki a gerincvelő eredetű izomsorvadásban (SMA 1) szenved. Az akció végső célja 730 millió forint összegyűjtése, hogy a kis Zentéhez hasonlóan hozzájuthasson a világ legdrágább, Zolgensma nevű gyógyszeréhez. Ha szeretnél többet megtudni, ide kattints!

Már Nagykanizsán is helyeztek ki plüssöket Zsombiért Fotó: Olvasó
Újabb fotó készült Nagykanizsán
Fotó: Olvasó

Autóbusz ütközött munkagépnek Bagod határában

Hétfőn egy autóbusz Zalaegerszeg irányából haladt Bagod felé, amikor hátulról a munkagépnek ütközött. Itt adtunk hírt a szerencsétlenségről!

Fotó: PU

Súlyos baleset történt a 76-os főúton Nagykapornaknál – ketten megsérültek

Péntek délután súlyos baleset történt a 76-os főúton: egy BMW típusú személygépkocsi Nagykapornak irányába tartott, a kanyarban megcsúszott, megpördült, majd a földfalnak ütközve egyszer átbukott, a kerekein állt meg. Értesüléseink szerint ketten megsérültek, egyikük súlyosan. Hírünk itt tekinthető meg!

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A megyei kórház is reagált a lélegeztetőgépes hírekre

A héten sajtóértesülések jelentek meg a Zala Megyei Szent Rafael Kórház lélegeztetőgépeinek problémáival kapcsolatban, a félrevezető híreket azonban az egészségügyi intézmény cáfolta: mint tájékoztattak, a lélegeztetett betegek ellátása garantáltan biztonságos. Bővebben a témáról ebben a cikkben írtunk!

Fotó: zaol.hu

Müller Cecília: Zala megyében nőtt leginkább a koronavírusos esetek száma

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Müller Cecília arról számolt be, hogy a 46. héthez képest a 47. héten 7 százalékkal kevesebb pozitív esetet regisztráltak. Elmondta ugyanakkor azt is, hogy az előző héthez képest a 47. héten Zalában nőtt leginkább a koronavírusos esetek száma, mintegy 86 százalékkal. Ezen a linken érhetők el a részletek!

Kereki Zoltán és Péter Zoltán: ZTE-futballisták, akik játszottak Maradona ellen!

A héten eltávozott a világ egyik legjobb futballistája: Diego Armando Maradona 60 éves korában hunyt el szívrohamban. Felevenítettük, hogy a ZTE két labdarúgója, Péter Zoltán, valamint Kereki Zoltán is volt olyan szerencsés, hogy pályára léphetett az argentin ikon ellen: a róluk szóló írásunk itt olvasható!

Az 1981-ben készült csapatfotón az alsó sorban jobbról a harmadik Diego Maradona, ugyanebben a sorban a jobb szélen Péter Zoltán látható
Kereki Zoltán eljuttatott hozzánk két olyan fotót, illetve újságkivágást, ami az 1977. február 27-i találkozóról készült. A kép jobb szélén Kereki Zoltán látható

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában