határokon átívelő project

2020.10.28. 07:00

Tanfolyamok egyetemistáknak magyar–horvát partnerséggel

Új, határokon átívelő projekt indult magyar–horvát partnerséggel, Intenzív tanfolyamok felsőoktatási hallgatóknak címmel. A projekt az Interreg V-A Magyarország–Horvátország együttműködési program 2014–2020 keretében valósul meg, teljes költségvetése 180 ezer euró.

Benedek Bálint

Cserti Csilla Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A vírushelyet miatt a projektnyitó partnertalálkozót nemrég online formában tartották meg. A speciális találkozóval kapcsolatban a kanizsai inkubátorház projektmenedzsere, Cserti Csilla elmondta: a cél az, hogy a fiatalok olyan piacképes, specializált informatikai tudást szerezhessenek, amellyel könnyebb lesz a munkaerőpiaci beilleszkedésük a határtérségben. Ennek érdekében a Zágrábi Egyetem varasdi informatikai kara, valamint a Pannon Egyetem Nagykanizsai Campusa egyegy új tananyagot fejleszt ki. A tananyagok választható tantárgyként lesznek elérhetők, amiért a diákok kreditpontot is szerezhetnek. A projekthez kapcsolódva a csáktornyai és nagykanizsai vállalkozói inkubátorházak az üzleti életben való sikeres helytálláshoz kapcsolódó tréningeket szerveznek a hallgatóknak.

Cserti Csilla Fotó: Szakony Attila

A kurzusokon legalább négy 10 fős hallgatói csoport vesz részt. Két csoport a Pannon Egyetemen, kettő pedig a határ túloldalán. Ha a koronavírus-helyzet lehetővé teszi, a diákok tanulmányi kirándulás keretében látogatják majd meg egymás iskoláját.

Cserti Csilla hozzátette: az inkubátorházak és az egyetemek munkatársai pedig szakmai tapasztalatcsere céljából meglátogatnak egy olyan intézményt, amely jó mintául szolgálhat hasonló témájú digitális tananyagok alkalmazása terén. Továbbá követendő példát mutatnak az üzleti élet és a felsőoktatás gyakorlatias és eredményes együttműködésére is. Az első megbeszélésen a partnerek megállapodtak az összes kulcsfontosságú témában, és a projekt megvalósításának kezdeti lépéseit tárgyalták meg, különös tekintettel a Covid-19-járvány okozta új kihívásokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában