fotókkal, dokumentumokkal, relikviákkal

2020.10.10. 16:00

Agarász emlékszoba nyílt a volt iskolában Mihályfán

A zalai kisközségben székelő Országos Agarász Egyesület (OAE) március végére tervezett, nagyszabású szezonnyitó szakmai napját a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani, a programot szűkebb szakmai közönséggel a minap pótolták.

Varga Andor

Az agarász emlékszoba tárlóinak egy része

Fotó: Imrei Ferenc

A rendezvényt Sélley Géza polgármester köszöntője után Keresztes János, az OAE elnöke nyitotta meg, ismertetve az évad során végzett munkát. A nehézkes indulás ellenére egyébként a szezon nem volt eseménytelen: a szervezet 12 programon vállalt szerepet, illetve megjelentetett három újszerű kiadványt is.

Az agarász emlékszoba tárlóinak egy része
Fotó: Imrei Ferenc

A folytatásban szakmai előadások hangoztak el, melyek alapját éppen az említett kiadványok jelentették. Elsőként az elnök az „Agarász arcképvázlatok” című könyvet mutatta be, megjegyezve: a híres agarászok pályafutását ismertető kötetnek folytatását is tervezik. A folytatásban dr. Bernáth András a Magyar agár és a genetika című munkáról beszélt, melyet Szilágyi Csillával közösen írt. Szó esett a harmadik kiadványról is: a maga nemében egyedülálló Agarász receptgyűjtemény nyulas ételek leírásának sokaságával örvendezteti meg az olvasókat.

A szakmai program zárását az ország első agarász emlékszobájának átadása jelentette, amit a volt általános iskola épületében alakítottak ki – fotókkal, dokumentumokkal, relikviákkal, tárgyi emlékekkel.

Délután agárfuttatási bemutatók várták a közönséget.

A rendezvényt és az emlékszoba létrehozását a Hungarikum 2019 projekt keretében az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában