A falusi élet szépségeiről

2020.09.09. 20:00

A sajt- és lekvárkészítéssel is ismerkedhettek a diákok Magyarszerdahelyen

Általános iskolások ismerkedtek a vidéki élet szépségeivel, rejtett kincseivel tegnap a községben tartott turisztikai rendezvényen.

Szabó Zsófia

A kiskanizsai iskolásoknak Papp Erika mesélt érdekességeket a régi falusi mindennapokról

Fotó: Szakony Attila

A Telekaland projekt keretében számos programmal várták a gyerekeket.

– Elsőként a régi falusi mindennapokkal ismerkedtek meg a fiatalok, többek közt a földön vagy a ház körül használt eszközökkel is – mondta Gyarmati-Litter Tímea projektmunkatárs. – A nap során játékos parasztolimpiával, szellemi és sportos vetélkedővel is kedveskedtünk nekik a meseparkban. De részt vehettek például sajt- és lekvárkészítésben is.

A kiskanizsai iskolásoknak Papp Erika mesélt érdekességeket a régi falusi mindennapokról
Fotó: Szakony Attila

Az Interreg szlovén–magyar projekt támogatásával zajló Telekaland sorozat célja, hogy a határ menti térséget minél jobban megismerjék a fiatalok, akik később akár a családjukkal is visszatérhetnek egy-egy adott településre, ahol jól érezték magukat.

A játékos-sportos, a vidéki élet szépségeit bemutató rendezvények végére nem került pont a magyarszerdahelyi programmal. Holnap Nagyrécsén, a Telekaland meseparkban várják a diákokat, hasonlóan színes, érdekes programokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában