Ellesték a praktikákat

2020.09.07. 07:00

A megyével is ismerkedtek az alföldi tanyagondnokok

A hétvégét megyénkben töltötték az Alföldről érkezett tanyagondnokok, akik más települések mellett ellátogattak Orosztonyba is.

Horváth-Balogh Attila

A házigazdák és a vendégek az orosztonyi polgármesteri hivatal előtt

Fotó: Horváth-Balogh

Csörszné Zelenák Katalintól, a zalai tanulmányutat szervező Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete ügyvezetőjétől megtudtuk, tagjaiknak rendszeresen szerveznek tanulmányutakat, melyek részben a közösségépítésről, kikapcsolódásról, részben a máshol már bevált gyakorlatok átvételéről szólnak.

– A tagságunkat öt megye, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest 283 falu- és tanyagondnoki szolgálatot ellátó szakembere alkotja – mondta el az ügyvezető. – Nálunk inkább a tanyagondnoki szolgálat a jellemző, ennek ellenére már másodszor jövünk el Zalába, holott itt falugondnoki szolgálatok működnek. Azonban úgy tapasztaljuk, hogy nagyon jól, magas színvonalon, és ebből a munkából mindig lehet ellesni apró morzsákat, amiket a tanyagondnokaink be tudnak építeni a mindennapokban. Pénteken jöttünk, jártunk Egeraracsán, Kehidakustányban, Zalaváron, Tilajon, és a tanulmányutat nagykanizsai városnézéssel zárjuk.

Szombat délután érkeztek Orosztonyba a vendégek, ahol Varga Valéria polgármester fogadta, illetve Horváthné Büki Edina falugondnok, önkormányzati képviselő kalauzolta a 35 fős csapatot. A tanyagondnokok a településről, annak régi épületeiről, a falugondnoki szolgálat működéséről tájékozódhattak, felkeresték a Thúry-kopjafát, erdei autóstúrán vettek részt, Klein Ákos a Gyöngybagoly Alapítványt mutatta be, majd kirándulás következett a Pogányvári-hegyre, ahonnét ellátni akár a Balatonig is.

A házigazdák és a vendégek az orosztonyi polgármesteri hivatal előtt
Fotó: Horváth-Balogh

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában