Felkészülnek

2020.08.04. 16:24

Újabb esőre számítanak, homokzsákokat töltenek Nagybakónakon

Nagybakónakon a bő egy héttel ezelőtt lezúdult közel 160 milliméternyi csapadék szinte beterítette a település utcáit, betört a kertekbe, elöntötte a melléképületeket.

Benedek Bálint

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

Azóta az árkokat megszabadították a hordalékoktól, ám úgy tűnik a veszély nem szűnt meg, ezért a polgárőrséggel közösen homokzsákokkal védik a lakóházakat, Kovács Tamás a dél-zalai település polgármestere elmondta: a katasztrófavédelem jelzése szerint mára illetve augusztus 5 azaz szerdára figyelmeztetést adott ki várhatóan nagyobb mennyiségű csapadék érkezése miatt.

Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

- Tegnap este 25 milliméter zúdult le fél óra alatt, szerencsére ez nem okozott problémát – folytatta a falu első embere. – Ha viszont ennél több csapadék érkezne, arra szeretnénk felkészülni. Egyelőre a rendelkezésünkre álló homokból töltöttük meg a zsákokat, de holnap, ha még nem lesz késő újabb nyolc köbméter érkezik. Szerencsére a közmunkásainkra és a polgárőrségre számíthatunk a bajban, nagyon sokat segítettek. Talán a mai napot megússzuk nagyobb mennyiségű csapadék nélkül, hiszen eddig úgy tűnik, hogy a zivatarlánc Somogy megye felé vette az irányt. Ettől függetlenül bármikor változhatnak a körülmények, s akkor legalább nem ér váratlanul bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában