Kanizsai Dorottya Kórház

2020.08.29. 15:30

Semmelweis igazsága ma is megállja a helyét – Semmelweis-nap Nagykanizsán

A Kanizsai Dorottya Kórházban tegnap Semmelweis-napi ünnepséget rendeztek, melyen dolgozók elismeréseket is átadtak.

Benedek Bálint

20200828, Nagykanizsa, A nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház Semmelweis napi ünnepséget tartott az intézmény éttermében. Az eseményen orvosi kinevezések mellett a kiváló kórházi dolgozókat díjazták. Anda Henriett a sürgősségi betegellátó osztály ápolója elismerést dr. Brünner Szilveszter főigazgató főorvostól . Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Fotó: Szakony Attila

A résztvevőket Cseresnyés Péter államtitkár köszöntötte, emlékeztetve: a járványügyi helyzetben az egészségügyi dolgozók helytállásáért mindenki köszönettel tartozik. A kanizsai intézmény jól felkészült és szervezetten dolgozott a nehéz időszak alatt. A vírus bizonyította, hogy Semmelweis Ignác igazsága ma is megállja a helyét: az egészség megőrzése érdekében fertőtlenítésre van szükség.

 

– A gyógyítóknak, ápolóknak olyan kihívásokkal kellett szembenézniük, ami messze meghaladja a mindennapi élet határait – vette át a szót Balogh László polgármester. – A veszélyhelyzet idején az egészségügyi dolgozókra hárult a legnagyobb teher.

Dr. Brünner Szilveszter, a kórház főigazgató-főorvosa beszélt Semmelweis életútjáról, a koronavírus elképesztő terjedéséről, és méltatta kollégái kivételes teherbírását.

Ezt követően átadták az elismeréseket. Az idén 40 kiváló kórházi dolgozó kapott díjat, három orvost előléptettek és öten részesültek főigazgatói dicséretben. A Semmelweis Emlékérmet dr. Varnava Charalambos, a gyermek- és fertőző betegségek szakorvosa, főorvos vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában