Oklevél a zöldóvodákért

2020.08.12. 12:00

Elismerő oklevelet vehetett át Kovács Jánosné, az Attila úti tagóvoda nyugalmazott vezetője

Az elismerést nemrég dr. Nagy István agrárminisztertől vehette át.

Horváth-Balogh Attila

Kovács Jánosné az elismerő oklevéllel, mellette dr. Nagy István agrárminiszter Fotó: Pelsőczy Csaba

Az oklevelet a Zöldóvoda program kritériumrendszerének pályázati eljárásokban történő megismertetéséért és a zalai zöldóvodák munkaközösség vezetésért ítélték oda Kovács Jánosnénak.

Kovács Jánosné az elismerő oklevéllel, mellette dr. Nagy István agrárminiszter Fotó: Pelsőczy Csaba

– Szép gesztus és megtiszteltetés az elismerés, így, 6 évvel nyugdíjba vonulásom után még inkább – árulta el Kovács Jánosné. – Megerősített abban, hogy jól végeztem munkámat a környezeti nevelés terén, összefogtam és koordináltam a zöldóvodákat. De a miniszteri dicséret úgy érzem, nem csak engem illet. Benne foglaltatik mindazon kollégák munkája, akik a zalai zöldóvodák munkaközösségének 10 évvel ezelőtti megalakulása óta aktívan részt vettek a programunkban. Hiszen én csak koordináltam az óvodákban folyó munkát, de mindig azt vallottam és ma is úgy tartom, hogy a felnövekvő nemzedékek környezet- és egészségtudatosságra nevelésének igazi záloga az óvodapedagógus kollégák, a segítő személyzet és a szülők összefogása.

Kovács Jánosné megjegyezte: néhai Sáringer-Kenyeres Tamásné Kati, a pedagógiai oktatóközpontok elődjeként működő Zala Megyei Pedagógiai Intézet óvodai szaktanácsadója indította el a Zala megyei zöldóvoda-hálózatot, és ezzel országosan is úttörője, kidolgozója volt e programnak.

– Zala joggal lehet büszke arra, hogy ma már félszáznál is több zöldóvoda működik a megyében, melyek közül számos kiérdemelte az Örökös Zöldóvoda címet – fűzte hozzá Kovács Jánosné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában