koronavírus

2020.07.31. 20:17

Ismét növekedett az új fertőzöttek száma Ausztriában

Ismét növekedett az új, bizonyítottan koronavírustól fertőzöttek száma Ausztriában: az elmúlt 24 órában 175 fertőzöttet diagnosztizáltak, Bécsben 78-at – adta hírül az osztrák Egészségügyi Minisztérium pénteken. Ezen a héten ez a legmagasabb szám.

MTI

Róma, 2020. április 22. Védõöltözéket viselõ egészségügyi dolgozó a római Casal Palocco negyed kórházának koronavírussal fertõzött betegeket ápoló intenzív osztályán 2020. április 22-én. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Angelo Carconi

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter közölte: megváltozott a fertőzöttek életkor szerinti megoszlása, a vendéglátóhelyek újranyitása óta nő a fiatalok érintettsége.

Azt követően, hogy Klagenfurt strandján az egyik dolgozó koronavírus-tesztje pozitív lett, többen is javasolták, hogy a strandokon és más zsúfolt helyeken ismét tegyék kötelezővé a szájmaszk viseletét.

Korábban 10 négyzetméterenként csak egy-egy vendég napozhatott, és a belső terekben kötelező volt a szájmaszk, jelenleg már nem érvényesek ezek az előírások. Közben az Austrian Airlines ismét indít járatokat koronavírus szempontjából kockázatosnak nyilvánított 18 országba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában