Közel félszázan gyűltek össze

2020.07.27. 14:00

Együtt tuningolták a zalaegerszegi bölcsődét

A szakadó eső sem csökkentette a résztvevők lelkesedését, akik közel félszázan gyűltek össze szombaton az Űrhajós Bölcsődében, hogy a bölcsituning nevű akcióban az intézményt csinosítsák. Folyosót festettek, termeket dekoráltak, de a szabadtéri játékok és a kerítés felújítása most elmaradt.

Arany Gábor

Édesanyja, Gazsi Adrienn társaságában a Napocska csoportos 2,5 éves Horváth Vazul is (képünkön), aki a folyosófestésből vette ki részét

Fotó: Katona Tibor

A közösségépítés legjobb módszere az ilyen kezdeményezés, fogalmazott Bognár Ákos, a településrész önkormányzati képviselője, aki ellátogatott a bölcsituningra. Minél több hasonló akcióra van szükség, amihez az önkormányzat is támogatást nyújt. Ez esetben a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSEÖH) volt a kezdeményező, tette hozzá a képviselő.

Édesanyja, Gazsi Adrienn társaságában a Napocska csoportos 2,5 éves Horváth Vazul is (képünkön), aki a folyosófestésből vette ki részét
Fotó: Katona Tibor

A CSEÖH irodavezetője, Bognárné Bengő Hajnalka elmondta, hogy országos kezdeményezéshez kapcsolódtak az egerszegiek. A meghirdetett lehetőségre az Űrhajós Bölcsőde jelentkezését fogadták el, s az általuk tervezett felújításhoz 150 ezer forintos támogatással, az anyagköltséggel járult hozzá a bölcsituning. Az irodavezető kiemelte, a munkaszüneti nap dacára a bölcsőde majdnem minden dolgozója eljött. Rajtuk kívül szép számban érkezett szülő, nagyszülő, gyerek és még közösségi szolgálatos diák is. A munka mellett kreatív foglalkozást, diszkót is szerveztek a gyerekeknek, felnőtteknek.

A bölcsőde vezetője, Tóth­né Gróf Andrea elmondta: a 108 gyermeket fogadó intézmény hét éve esett át bővítésen, felújításon, de mindig van szépíteni való. Régi álmuk volt a folyosó felújítása, kifestése, ami most a támogatással és az önkéntesek munkájával megvalósulhatott, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában