Június 27-én tűnt el

2020.07.06. 07:00

Drónokkal sem találják Mihalicz Jánost

Június 27-én felment kutyájával Száka-hegyi birtokára Mihalicz János, akinek azóta nyoma veszett.

Horváth-Balogh Attila

Körülbelül 80-an indultak útnak szombaton, hogy megkeressék Mihalicz Jánost

Fotó: Szakony Attila

A Mackó névre hallgató ebet sem találja senki, pedig már a rendőrség is többször átvizsgálta a környéket. Szombaton újabb széles körű keresés indult rendőrök, a nagybakónaki és az újudvari polgárőrök, vadászok, helyi és környékbeli civilek, valamint a Kis-Balaton Off Road Club terepjárósainak, összesen körülbelül 80 fő részvételével. Drónok is a levegőbe emelkedtek – hiába. Az 59 éves férfit és kutyáját nem találták meg.

Kocsmár László, az újudvari polgárőr-egyesület elnöke, valamint Kovács Tamás nagybakónaki és Jakab Sándor újudvari polgármester a térkép felett egyeztet a lehetséges keresési irányokról
Fotó: Szakony Attila
Körülbelül 80-an indultak útnak szombaton, hogy megkeressék Mihalicz Jánost
Fotó: Szakony Attila

Az egyetlen nyom, amely eltűnésekor maradt utána, a táskája, s benne a telefonja.

– Mihalicz Jánosné vasárnap jelezte nekem, hogy eltűnt a férje, és kérte, próbáljuk felkutatni – idézte fel Kovács Tamás, Nagybakónak polgármestere. – Értesítettem a rend­őröket, akik még akkor 5-6 autóval és 20 emberrel kijöttek, és átfésülték János pincéjének környékét. Kutyát is hoztak, mégsem vezetett eredményre a kutatás. Este még egyszer nekiindultak a terepnek, majd a polgárőreink is szerveztek keresést, de sajnos egyik sem vezetett eredményre. Később, hét közben az újudvari polgárőrök is csatlakoztak a kutatáshoz, hozattunk drónokat, hiába. Nem adjuk fel, ezért szerveztünk most szombatra is keresést, hátha…

Eközben gyülekeztek az emberek, akiket látható megrendültséggel szemlélt a férfi felesége, Mihalicz Jánosné, illetve testvére, Mihalicz Tibor.

– Elképzelni sem tudjuk, mi történhetett a férjemmel – mondta az asszony. – A pince közelében megtalálták a táskáját, benne a mobiltelefont és a kutya nyakörvét, tehát elengedte az ebet. Én úgy vélem, hogy este volt már, amikor elindulhatott hazafelé, leesett a szatyor, és nem akart visszafordulni érte. Nem vettünk észre rajta semmi furcsát vagy szokatlant, ugyanúgy indult fel a hegyre, ahogy máskor szokott, nem veszekedtünk, semmi ilyesmi nem történt. Sőt, inkább oka volt az örömre, mert nemrég kis unokánk született.

– Arra gondolunk, hogy eleshetett és beverte a fejét, vagy szívinfarktust, esetleg agyvérzést kaphatott – vette át a szót Mihalicz Tibor. – De akkor meglenne… Voltak olyan információk, hogy Gelsén és Kilimánban is látták, ám én biztos vagyok benne, hogy gyalogszerrel biztosan nem bírta volna leküzdeni a távolságot és a terepet sem, nem könnyű ez a vidék, tehát csak valami fals információról lehet szó. Hacsak be nem ült valakinek az autójába.

Az egyik helyi férfi azt mondta: Mihalicz János nyugodt ember, inkább elkerüli a konfliktushelyzeteket. A környék pedig valóban nehéz terep, számtalan szurdokkal, szakadékkal, melyekben könnyű elveszni. Az eltűnt férfi azonban itt született, jól ismeri a vidéket – persze ezt a tudást bőven felülírhatja egy rosszullét vagy eszméletvesztés.

A szombati keresés sem járt sikerrel, de Kovács Tamás polgármester még reménykedik abban, hogy Mihalicz János életben van – és egyszer csak előkerül…

 

Előzmény:

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kutyajaval-egyutt-tunt-el-nagybakonakrol-mihalicz-janos-napok-ota-nem-talaljak-4319264/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában