a teljes rekonstrukciójára a napokban pályázatot adtak be

2020.07.22. 11:30

Átadták a megszépült óvodaudvart Csatáron

Kedden avatták fel az észak-zalai kisközség óvodájának felújított udvarát, amely a Magyar Falu Program keretében készülhetett el.

Arany Horváth Zsuzsa

Vigh László, Péntek Gabriella, dr. Ürmösiné Kőmíves Eleonóra jegyző, Furján Gellért plébános és Gellén-Szabó Edina tagóvoda-vezető a gyerekekkel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az 530 lakost számláló falu természetközeli, erdőszéli óvodájában jelenleg 25 kisgyermeket nevelnek Gellén-Szabó Edina tagóvoda-vezető irányításával. Az udvarra most közel ötmillió forintból készíthettek új játékokat, padokat, fűszer- és virágládákat, tanulóbicikliket, s megújult a környezet is a térkövezésnek és a kerítésépítésnek köszönhetően. Tegnap Péntek Gabriella polgármester számolt be a fejlesztésről, hozzátéve, Németh Dezső formatervezőnek és a Naste Bau Kft.-nek köszönhető a minőségi kivitelezés.

Vigh László, Péntek Gabriella, dr. Ürmösiné Kőmíves Eleonóra jegyző, Furján Gellért plébános és Gellén-Szabó Edina tagóvoda-vezető a gyerekekkel Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A további csatári tervek között szerepel a 100 éves óvodaépület teljes rekonstrukciója, amelynek érdekében a napokban pályázatot nyújtottak be az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására, illetve a Magyar Falu Programban a kerítés felújítására.

A tájékoztatóból kiderült, a község 15 millió forintból új falubuszt kapott tavaly, a régit az erdélyi hargitai Etédi Református Egyházközségnek adományozzák. Idén az orvosi eszközök beszerzésére kiírt pályázaton 1,8 millió, az útfelújítás-pályázaton 9 millió forint támogatást nyert Csatár, a beszerzési eljárásokat már el is indították, mondta a polgármester.

Az átadáson a gyerekek műsora mellett Vigh László országgyűlési képviselő is szólt az egybegyűltekhez, hangsúlyozva, az óvoda az egyik legfontosabb nevelési intézmény, ezért is jó helyre kerül az a pénz, amit óvodákra fordítanak. Elmondta, ez évben 90 milliárd forintból 2800 településre jut a Magyar Falu Program keretében, jövőre ez az összeg 250 milliárd lesz. Az eredetileg négy évre tervezett projekt reményei szerint folytatódni fog, hiszen számos kisebb közút, épület, ingatlan, intézmény vár még felújításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában