július 31-ig lehet jelentkezni

2020.06.11. 07:00

OkosÓvoda Program: pályázati lehetőség óvodáknak

Újabb pályázati lehetőség nyílik az Okos­Óvoda Program keretében – jelentette be Schanda Tamás.

ZH

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: a Digitális Jólét Program már eddig is több mint száz intézménynek segített saját honlapjuk kialakításában. 2020-ban további száz óvoda kaphat egységes szolgáltatásként kész arculati elemeket tartalmazó modulokat, hogy így igényeiknek megfelelően alakíthassák ki webes felületüket. Erről tájékoztatta szerkesztőségünket az ITM. Mint közleményükben írják, a három éve sikeresen működő programnak a honlapfejlesztésen túl része a pedagógusok és szülők tájékoztatása is a digitális gyermekvédelmi kérdésekben. Idén új elemként a csatlakozó intézmények részt vesznek egy kutatásban, amelyben az óvodás korosztály digitális tevékenységét elemzik.

A pályázóknak kutatási napló készítését kell vállalniuk, a szakértők az így összegyűlő információk alapján ajánlásokat fogalmaznak majd meg az óvodapedagógusoknak a digitális médiakörnyezethez kapcsolódó nevelési, oktatási kérdésekben. Az OkosÓvoda Program ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy a magyar gyermekek ne váljanak kiszolgáltatottá, megfelelő védelmet kapjanak a digitális világban rejlő kockázatokkal szemben.

A pályázattal kapcsolatos további információk a Digitális Gyermekvédelmi Stratégia oldalon találhatók. A jelentkezési lapokat 2020. július 31-ig lehet benyújtani e-mailben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában