érdekes programok lesznek

2020.06.25. 07:00

Már a Thúry György Múzeum is nyitva áll

Ismét megnyitotta kapuit a Thúry György Múzeum mindkét kiállítóhelye. Érdekes és színes programokkal várnak mindenkit.

Szabó Zsófia

Száraz Csilla múzeumigazgató elmondta: a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény értelmében, több hónap szünet után, ismét fogadhatják a látogatókat. A maszk, valamint a kézfertőtlenítés a belépés feltételei közé tartozik. Előírás, hogy a múzeum épületeibe nem léphet be olyan személy, akire – vagy a vele közös háztartásban élő hozzátartozójára – hatósági házi karantént rendeltek el.

– A Fő úti kiállítóhelyen szerdától vasárnapig 10 órától 17 óráig, a Magyar Plakát Házban pedig keddtől szombatig 10 órától 17 óráig tartunk nyitva. A múzeumban a közkedvelt Emberek, utak, kapcsolatok állandó kiállítás és július 30-ig a Fényírók tárlat látható. Szeptemberben pedig újabb időszaki kiállítás nyílik. A Magyar Plakát Házban Lénárd Gábor szobrászművész és Balogh István festőművész kiállítása most is látogatható. Sass-Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet kiállítása a jövő hónap végén, augusztusban pedig a Ludvig Nemzetközi Művésztelep tárlata nyílik – összegezte Száraz Csilla.

Az igazgató hozzátette: a nagykanizsai diákoknak és a helyi oktatási intézményekben tanulóknak a nyár folyamán ingyenes a belépés a múzeumba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában