piactérfejlesztés zajlik

2020.06.23. 12:00

Lehet, hogy csak jövőre nyitják meg az iharosi termelői piacot

Zajlik a termelői piactér kialakítása a zalai megyehatárhoz közeli somogyi településen.

Horváth-Balogh Attila

Az új épületrész alapját készíti elő Bogdán Zsolt Fotó: a szerző

Horváth Győző polgármester elmondta: a piactérfejlesztés a helyi gazdaság megerősítésének rendkívül fontos eleme. A munka egy részét már korábban elvégezték a közfoglalkoztatási programban. Akkor térkőburkolattal látták el az érintett területet, illetve felújították az ingatlanon található épületeket, a volt mérlegházat és egy hatósági húsboltot; előbbiben az ivóvíz- és a villanyáram-ellátáshoz szükséges infrastruktúrát is kialakították.

Az új épületrész alapját készíti elő Bogdán Zsolt Fotó: a szerző

A projekt kivitelezése most a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program közel 50 millió forintos támogatásából folytatódhat. A munkálatok keretében a régi épületeket egybeépítik az új épületrésszel, s az egészet egységes tetőszerkezet fogja majd össze. A pályázat támogatásával vásárolhattak egy kisteherautót is.

– Az új épületrészben is árusításra alkalmas helyiségek lesznek kialakítva, és a platós kisteherautót is megfelelő körülmények között tárolhatjuk – magyarázta Horváth Győző. – Elméletileg a nyár folyamán befejeződik a kivitelezés, és abban bízunk, hogy az új piactér sokak örömére kezdheti majd meg a működését. Hogy pontosan mikor, az még nagy kérdés, az időpontot erősen meghatározza a koronavírus-helyzet. Mi az év második felében szeretnénk megnyitni, de ha úgy alakulnak a körülmények és tényleg lesz a járványnak második hulláma, lehet, hogy csak jövőre tudjuk elérhetővé tenni a piacot a térség termelői és vásárlói számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában