In memoriam

2020.06.08. 20:08

Kollégát gyászol szerkesztőségünk: elhunyt Takáts Sándor

Kollégát gyászol szerkesztőségünk: a hétvégén, életének 75. évében elhunyt Takáts Sándor, a Zalai Hírlap egykori újságírója, gazdasági rovatvezetője.

ZH

Fotó: ZH

Takáts Sándor 1945. október 10-én született a németországi Hutthurmban, szülei a kőolajiparban dolgoztak, így vetette oda őket a sors a II. világháború vége felé.

Fotó: ZH

A család nagykanizsai kötődésű, Sándor is itt végezte iskoláit, és a katonaság után itt is dolgozott vegyésztechnikusként, a Kőolaj- és Földgázbányászati Ipari Kutató Laboratóriumban. Első írásai az Olajmunkás című üzemi lapban jelentek meg, majd pályázat útján került a Zalai Hírlaphoz, ahol 1971-től nyugdíjazásáig, 2007-ig dolgozott, elsősorban gazdasági területen. Nagy munkabírású kollégaként tartottuk számon, aki birtokában volt annak a fontos újságírótudásnak, hogy bármiről, bármikor, bármilyen terjedelemben kéziratot tudott produkálni. Temetéséről a család később intézkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában