Múzeumok éjszakája

2020.06.22. 10:00

Kincskeresés, koncert és tűzzsonglőrshow – Ilyen volt a nyári napforduló éjszakája Lendván

Ingyenes kiállítás-látogatási lehetőség, szakmai tárlatbemutatók, gyermekfoglalkozás, jazzkoncert, valamint meglepetésként egy tűzzsonglőr-­produkció is helyet kapott a Múzeumok éjszakája lendvai programjában.

Gyuricza Ferenc

A gyermekprogram moderátora, Deniz Soldat mint Hadik Mihály vezette le a játékos kincskeresést Fotó: Gyuricza Ferenc

A nyári napforduló napján, szombaton este rendezték meg a Múzeumok éjszakáját a lendvai várban. A program ez évben szűkített keretek között zajlott, hiszen a koronavírus-járvány miatt a látogatók számát limitálni kellett.

A gyermekprogram moderátora, Deniz Soldat mint Hadik Mihály
vezette le a játékos kincskeresést Fotó: Gyuricza Ferenc

Részben ennek is köszönhetően valamennyi tárlatvezetésre hamar elfogytak az ingyenesen igényelhető jegyek, az intézmény művészettörténésze, Pisnjak Atilla előbb szlovén, majd magyar nyelvű szakmai ismertetővel mutatta be a metafizikus képzőművészet megalkotójaként ismert olasz Giorgio de Chirico műveiből összeállított tárlatot, Robert Jurak szobrászművész pedig saját műveiről beszélt az érdeklőknek. Közben a gyermekeket is sikerült lefoglalni, Lendva hős kapitánya, Hadik Mihály jelmezébe bújva Deniz Soldat invitálta kincskeresésre őket. A várudvaron este nyolctól az etnojazz zenét játszó Dzezzva adott koncertet – ez a program az eső miatt a tervezettnél rövidebb ideig tartott – zárásként pedig látványos tűzzsonglőrshow-t tekinthettek meg a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában