Koronavírus Zalában

2020.06.08. 07:00

A vészhelyzet lecsengését követően is figyelnek a biztonságra Zalakaroson

A város önkormányzata a veszélyhelyzetben is kiemelt figyelmet fordított a védekezéshez szükséges eszközök, szerek beszerzésére.

Pásztor András

Az újabb nagy mennyiségű fertőtlenítőszer-csomagot Novák Ferenc polgármester (jobbról) vette át

Fotó: ZH

Ez a veszélyhelyzet lecsengése után sincs másképp, hiszen a védekezéshez, a megfelelő higiéniai környezet fenntartásához további fertőtlenítőszer vásárlása volt szükséges.

Az újabb nagy mennyiségű fertőtlenítőszer-csomagot Novák Ferenc polgármester (jobbról) vette át
Fotó: ZH

Zalakaros az első települések között volt áprilisban, amely a Magyar Tűzoltó Szövetségnek köszönhetően nagyobb mennyiségű fertőtlenítőszerhez jutott. Az áprilisi rendelés és a minap megérkezett fertőtlenítőszer teszi lehetővé, hogy a mindennapokban nemcsak az intézmények tisztán tartása és fertőtlenítése legyen biztosított, de a város lakossága és az idelátogatók is biztonsággal használhassák például a buszvárókat, vagy az újra megnyitott játszótereket.

Az áprilisi szállítmányban 408 litert az Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a mostaniban pedig 816 litert a Karos-Park Kft. szerzett be, így összesen 1224 liternyi általános fertőtlenítő, illetve a bőrön is alkalmazható felületfertőtlenítő szer áll rendelkezésre a további védekezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában