Születésnap

2020.06.16. 07:00

A 100-ból 90 éven át Rédicsen élt Völgyi Istvánné

Hétfő délelőtt, századik születésnapja alkalmából köszöntötték a határ menti településen élő Völgyi Istvánné Gasparics Máriát.

Korosa Titanilla

Az ünnepelt, Völgyi Istvánné két oldalán Bedő Lászlóné alpolgármester és Soós Endréné polgármester

Fotó: Korosa Titanilla

Soós Endréné polgármester és Bedő Lászlóné alpolgármester gratulált az ünnepeltnek hétfőn a jeles évforduló alkalmából, és nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnök köszöntését, valamint az önkormányzat ajándékaként egy kosárba rendezett virágcsokrot.

Mária néniről megtudtuk, hogy Rédicsen született 1920. június 15-én, ott töltötte gyermekkorát. Miután férjhez ment, Lentiben éltek tíz évig, majd a családjával visszaköltöztek a határ menti községbe, a szülői házba. A népes famíliában hatan voltak testvérek, és neki ugyancsak hat gyermeke született.

Az ünnepelt, Völgyi Istvánné két oldalán Bedő Lászlóné alpolgármester és Soós Endréné polgármester
Fotó: Korosa Titanilla

Kilenc unokának és 14 déd­unokának is örülhet. Munkás éveit Völgyi Istvánné a mezőgazdaságban töltötte. Ma is Rédicsen, saját házában él, családja segíti. Szellemileg Mária néni friss, nagyon jó a memóriája, a mozgás viszont már nehezére esik. A hosszú élet titka részben a hitében rejlik, hiszen amíg ereje engedte, rendszeresen látogatta a település katolikus templomában tartott szentmiséket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában