Az óvodát is korszerűsítik

2020.05.29. 08:00

Virágosítanak Hahóton

Az elmúlt időszak is mozgalmasan telt Hahóton. Egy jelenleg is zajló, nagy beruházás mellett arra is figyelmet fordít a település vezetősége, hogy szépítse a falut.

Szabó Zsófia

Vörösné Müller Zsuzsanna hivatalsegéd és Horváth Bianka közművelődési szakember is kiveszi a részét a virágok ápolásából. A közösségi tér előtti területet egy virágtartóvá alakított kerékpár díszíti Fotó: a szerző

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Magyar Falu Program 25 millió forintos támogatásával korszerűsítik Hahóton a háziorvosi és a fogorvosi rendelőnek, valamint a védőnői szolgálatnak otthont adó épület belterét. A munkálatokat a terveknek megfelelően végzi a Kozó Bau Kft. Szabó Zsolt polgármester elmondta: új burkolatot kapott a háziorvosi és a fogorvosi váróterem s az előtér, kicserélték a beltéri ajtókat, új lámpatesteket helyeztek el, kifestették a helyiségeket, felújították a vizes­blokkokat és hamarosan előtetőt helyeznek a bejárat fölé. A háziorvosi szolgálatnak EKG-t és vérnyomásmérőt, a 6 települést ellátó fogorvosnak fogászati kezelőszéket és kezelőegységet, a védőnői rendelőnek egyebek közt csecsemőmérleget, szűrő-audiométert és vércukormérőt vásároltak.

Vörösné Müller Zsuzsanna hivatalsegéd és Horváth Bianka közművelődési szakember is kiveszi a részét a virágok ápolásából. A közösségi tér előtti területet egy virágtartóvá alakított kerékpár díszíti Fotó: a szerző

– A kivitelezés első üteme, amely a háziorvosi és a fogorvosi rendelőt érinti, napokon belül befejeződik – mondta Hahót polgármestere. – Jövő héttől már a rendelés is elindul. A következő ütem a védőnői részleget érinti. A tervek szerint halad a munka, így a beruházás a július tizenötödikei határidő előtt elkészül.

Szabó Zsolt hozzátette: arra is figyelmet fordítanak, hogy komfortosabbá, szebbé tegyék a falut. Több mint félezer egynyári virágot ültettek el. Megszépült többek közt a templom előtti tér, az önkormányzat, az óvoda, valamint a művelődési ház környéke és a község utcái. Vinkák, rózsák, petúniák, margaréták szépítik a községet. A temetőkertben a nemzeti sírkert részeként Tabajdy Kálmán tábornok nyughelyét is virágok díszítik.

– Közel kétszázezer forintot fordítottunk virágosításra – folytatta Szabó Zsolt. – Örülnek a lakók és a községbe látogatók a virágos környezetnek. Véleményem szerint a községszépítő fejlesztések ugyanolyan fontos részét képezik egy település modernizálásának, mint az épület- vagy az útfejlesztések. A növényeket és az utcákat munkatársaink tartják rendben, de a lakóink közül is többen figyelmet fordítanak a megóvásukra – jelezte a polgármester.

Szabó Zsolt a tervekről is szólt, amelyek megvalósítása nagyban függ a veszélyhelyzet miatt áttervezett költségvetéstől és a pályázatoktól.

– Az óvodát felújítjuk a Magyar Falu Program jóvoltából – részletezte. – 15 millió forintos támogatásból rendbe hozzuk a vizesblokkokat, újabb csoportszobát renoválunk, kicseréljük a nevelési részleg ajtóit, új burkolatot kap az intézmény, reményeink szerint őszre. Bízunk benne, hogy a Deák utca egy rövidebb szakaszának aszfaltozása is megvalósulhat, szintén nyertes pályázat és önrész jóvoltából. Egy Leader-projekt révén pedig a közösségi ház udvarán kemencét építünk – összegezte Szabó Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában