Koronavírus Zalában

2020.05.19. 07:00

Rendkívüli támogatással segítenek Nagykanizsán, ébredezik Zalakaros – Ezek voltak a hétfő legfontosabb hírei

Cikkünkben összefoglaljuk az elmúlt nap koronavírus-járványhoz kapcsolódó megyei híreit.

zaol.hu

Czimondor Nándor: Ha nem következik be komolyabb visszarendeződés a koronavírus-helyzet kapcsán, akkor jó lesz a nyarunk

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakon Attila

Öt újabb fertőzöttet regisztráltak Zala megyében

Hétfő reggelre már 224 embert igazoltak koronavírussal Zalában, ami öt fővel több, mint a koronavirus.gov.hu oldal által vasárnap közölt adat. Ez ugyanakkor nem egyenlő az aktív fertőzöttek számával, hiszen vannak, akik már meggyógyultak. Írásunk itt olvasható!

Nem nőtt a zalai halálesetek száma, közel 110 milliót költött védekezésre a zalaegerszegi önkormányzat

Balaicz Zoltán közleményében tájékoztatott többek között arról, hogy a járványügyi védekezésre eddig közel 110 millió forintot költöttek el, 2020 első negyedévében 7 személy hunyt el koronavírusban Zala megyében. Az intézményekkel kapcsolatban megosztotta, hogy a Kosztolányi téri Óvodát és a Radnóti utcai Óvodát hétfőtől megnyitották, a Tourinform Iroda május 20-tól fogad újra ügyfeleket. A szabadtéri skanzen, a Göcseji Falumúzeum május 30-án, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum (MOGIM) szabadtéri kiállítása pedig június 2-án nyit, csakúgy, mint a Városi Ügyfélszolgálati Iroda. A további információk ide kattintva találhatók!

Nagykanizsán rendkívüli támogatást igényelhet a vészhelyzet alatt

Nagykanizsán rendkívüli települési támogatási formákat hozott létre a település önkormányzata azon lakosok megsegítésére, akik a koronavírus miatt elvesztették munkájukat, vagy váratlan megélhetési problémákkal szembesültek. Az igénylés módjairól Balogh László közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot. Cikkünk ezen a linken érhető el!

Ébredezik a fürdőváros – Most kevesebb vendéggel kalkulálnak Zalakaroson

Újabb és újabb szállodák nyitnak meg Zalakaroson, a hónap végén pedig már a strand is látogatható lesz. Novák Ferenc polgármester arról számolt be lapunknak, hogy erre május 29-én kerülhet sor. A település ébredezeséről itt írtunk bővebben!

A MenDan Magic Spa & Wellness Hotel az elsők között nyitott újra a város 14 szállodája közül
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Újabb nyilvános szentmisék és református istentiszteletek Zalában

Zala megyében Zalaegerszeg, a Nyugat-Balaton, Lenti és Letenye után hétfőtől Nagykanizsán és térségében is lehetnek nyilvános alkalmak. Budapest és Pest megye kivételével vasárnap megnyíltak a református templomok kapui is – adtunk róla hírt írásunkban.

A református templomokban is szigorú biztonsági előírások mellett tartanak ismét istentiszteletet
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában