Koronavírus Zalában

2020.05.02. 08:00

Nagykanizsán is szigorú intézkedések mellett kezdődik az érettségi

Hétfőn a dél-zalai városban is szigorú óvintézkedések mellett kezdődnek meg az érettségi vizsgák.

Horváth-Balogh Attila

Balogh László polgármester

Fotó: Gergely Szilárd

A részletekről Balogh ­László polgármester számolt be ­Facebook-profilján. Közölte: a tanulók és a pedagógusok egészségének védelme érdekében hozott intézkedésekről tájékoztatást kért Magyar Ferenctől, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatójától és Bene Csabától, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárjától. Ez alapján tudható, hogy az iskolákban minden vizsga előtt és után takarítják és fertőtlenítik a helyiségeket, az érettségizők és a pedagógusok igény szerint maszkot kapnak. A védőeszközöket és a fertőtlenítőszert a kormányhivatalokon keresztül, központilag biztosítják minden intézmény részére, tette hozzá.

A Nagykanizsai Tankerületi Központ ezeken felül saját költségvetéséből a fenntartásában lévő gimnáziumokban minden tanulónak, pedagógusnak és az ott dolgozó személyzetnek gumikesztyűt is biztosít. Az írásbelik során a vizsgázók létszáma egy helyiségben legfeljebb 10 fő lehet, akik között biztosítani kell a 1,5-2 méteres távolságot. Hogy a tömegközlekedéssel érkező vizsgázók utazással járó kockázatait csökkentsék, a legtöbb érettségizőt érintő írásbeli a szokásos 8 óra helyett 9 órakor kezdődik az első héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában