Koronavírus Zalában

2020.04.02. 07:00

Vegyszerrel a kórokozó ellen – Fertőtlenítik Nagykanizsát

A megyei jogú városban is elkezdődött a közutak, járdák, buszmegállók, játszóterek és a közterületeken elhelyezett utcabútorok vegyszeres fertőtlenítése.

Pásztor András

Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Nagykanizsán Balogh László polgármester megbízásából a Netta-Pannonia Kft. végzi a vegyszeres fertőtlenítést. Az első „túrára” kedd este került sor.

A fertőtlenítéshez Nagykanizsán több járművet bevetettek és a játszóterek vegyszerezését is elkezdték a városban Fotók: Szakony Attila

– A közúthálózat fertőtlenítését egy 8 köbméteres tartállyal szerelt tehergépkocsival, míg a kerékpárutakat, járdák és buszmegállók fertőtlenítését két eszközzel, egy 2 köbméteres tartállyal szerelt Multicar gépjárművel, valamint egy Avant 640 típusú kombinált kisgépre szerelt 560 literes tartállyal végeztük – adott tájékoztatást Csendes Tamás, a cég közterület-gondozási vezetője, aki hozzátette: a feladat nem idegen tőlük, mivel Nagykanizsán évek óta ők végzik a köztisztasági teendőket.

– Így az új feladat maradéktalan ellátásához a kreativitásunk mellé adaptálni tudtuk a köztisztasági tevékenységben szerzett tapasztalatainkat. A fertőtlenítésben használt eszközök többsége meglévő, egy kisebb része pedig új beszerzésből származik.

Fotó: Szakony Attila

Az első alkalommal végzett közút-, járda- és buszmegálló-fertőtlenítéssel kapcsolatban Csendes Tamás elmondta: a gépek alkalmasnak bizonyultak a feladat ellátására, beállítási problémákon kívül nem jelentkezett egyéb hátráltató tényező.

– A szórási képet és a kiszórt mennyiséget munka közben folyamatosan módosítottuk annak érdekében, hogy annyi fertőtlenítőszert juttassunk ki, amennyire feltétlenül szükség van – említette a cég szakembere. – A terület kijelölésénél fő szempont volt a frekventált, nagy forgalmú út, járda és kerékpárút tisztítása, továbbá azon buszmegállók külön szórópisztollyal történő fertőtlenítése, melyek fedett beállóval rendelkeznek.

 

A városban végzett fertőtlenítési tevékenység gyakoriságáról egyelőre még korai nyilatkozni, mivel a pandémia előrehaladtával a prioritások is változnak. A társaság legközelebb április 3-án ismétli meg ezt a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában