Továbbra is várjuk a recepteket

2020.04.22. 07:00

Szakácskönyv a család kedvenc ételeivel

A megyei napilapokat kiadó Mediaworks idén Családok szakácskönyve címmel jelentet meg színes albumot. Már 60 olvasó küldött be száznál is több receptet.

ZH-Információ

Prohászka Béla, a kötet lektora

Fotó: Imre György

De továbbra is várjuk a családok kedvenc ételeinek receptjeit. A kiadvány előétel, leves, főétel, desszert tematikájú lesz, és már gyerekek is jelentkeztek első főztjükkel, valamint a hozzájuk kötődő rövid történetekkel. A könyvbe kerülő több mint 150 receptet szakértő zsűri választja ki, melyet Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke vezet. A receptbeküldők között pedig robotgépet, elektromos kuktát és aszalógépet sorsolunk ki.

Prohászka Béla, a kötet lektora
Fotó: Imre György

Prohászka Béla a könyv lektoraként kiemelte, legutóbb Rubold Ödön színművész barátja halászléreceptje érkezett be hozzá. Régről ismerik egymást Gyuláról, ugyanis a színész számos darabban játszott a várszínházban. Hozzá hasonlóan a magyar színjátszás több legendás alakja is a Park Hotelben lakott Bessenyei Ferenctől Lukács Sándorig. Prohászka Béla pedig ott sajátította el a szakma fogásait.

A legtöbb receptet beküldő olvasók között van Kosztelnik Lászlóné Nagykanizsáról, aki már tizenöt étel leírásával jelentkezett. Mint elmondta, a jelenlegi helyzetben sajnos sokkal jobban ráér a konyhában kísérletezgetni, mint amikor még normális mederben zajlott az élet. Hozzátette: pár éve özvegy lett, de a gyermekek továbbra is bearanyozzák az életét. Mindig készít nekik valami finomságot, melyekhez szívesen használja fel a kiskertek javait, a karfioltól a cukkinin át a rozmaringig.

Prohászka Bélától megtudtuk még: sokan küldenek recepteket „mindenmentes” ételekről. Ezek alapanyagai közt nem szerepelnek a legtöbb problémát okozó allergének, mint például a glutén, a tojás és a szója.

Továbbra is várjuk a családok kedvenc ételeinek receptjeit, az alapanyagok felsorolásával, az elkészítés leírásával, valamint a beküldő portréfotójával. E-mail: [email protected], postai cím: Békés Megyei Hírlap, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. A végső beküldési határidő: 2020. június 20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában