Koronavírus Zalában

2020.04.09. 10:00

Online gyűjtik az adományokat Nagykanizsán

Húsvét előtt, nagyböjtben hagyományosan tartós élelmiszergyűjtést hirdet évről évre a Magyar Katolikus Karitász.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Barbalics Józsefné: a már leadott élelmiszereket eljuttatjuk a rászorulókhoz

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

Így volt ez idén is, de mint azt dr. Barbalics Józsefnétől, a nagykanizsai városi katolikus karitász elnökétől megtudtuk, a segítő szervezet országos szinten online adománygyűjtéssé alakítja át az élelmiszergyűjtést és meghosszabbítja annak időtartamát is.

Dr. Barbalics Józsefné: a már leadott élelmiszereket eljuttatjuk a rászorulókhoz
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

A már leadott élelmiszereket eljuttatják a rászorulókhoz, azonban aki akar, az most már csak online pénzadománnyal járulhat hozzá a szegényebb sorsú emberek támogatásához. Az intézkedésre természetesen azért van szükség, hogy a járványvédelmi előírásoknak megfelelően minimalizálhassák a közvetlen érintkezéseket. Támogatni az országos karitász oldalán lehet többféle összegben, 2500 forinttól 50 ezer forintig. A befolyó pénzzel a karitász élelmiszerekkel és higiéniai felszerelésekkel támogatja az intézményeiben, programjaiban ellátott családokat és a különösen veszélyeztetett helyzetben lévő idős embereket. Ezenkívül szükség van a hátrányos helyzetű településeken végzett munka folytatására is, ahol különösen fontos a gyermekek otthoni tanulásának biztosítása, illetve az idősek védelme és támogatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában