Koronavírus Zalában

2020.04.23. 07:00

Még mindig negyvenkettő megbetegedés van Zala megyében – Mutatjuk a szerdai nap legfontosabb koronavírus híreit

Összefoglalónkban összeszedtük az elmúlt nap legfontosabb híreit.

zaol.hu

Dr. Varga Tibor megbízott osztályvezető főorvos mutatja a falra szerelt berendezést

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

42 fő koronavírusos Zala megyében

Módosul a nagykanizsai Csarnok Üzletház működése

Nagykanizsán a Kalmár u. 6. szám alatt működő élelmiszerpiacot (a vásárcsarnok élelmiszerpiacát) 2020. április 24-től a 65. életévüket betöltött személyek pénteki és szombati napokon kizárólag 10.00 óra és 12.00 óra közötti időtartamban látogathatják. Folytatás itt.

Két új légfertőtlenítő került a Kanizsai Dorottya Kórház intenzív terápiás osztályára

A Kanizsai Dorottya Kórház intenzív terápiás osztályának „Oxigén” Alapítványa civil összefogásnak hála jutott adományokhoz, melyekből újabb légfertőtlenítő berendezéssel bővítették az intézmény gépparkját. Cikkünket itt találja!

Hogyan érinti a dél-zalai községek gazdálkodását a gépjárműadó kiesése?

A kormány által a közelmúltban meghirdetett gazdaságvédelmi akcióterv részeként az önkormányzatok által idén beszedett gépjárműadó immár teljes egészében a járvány elleni védekezési alapba folyik. Utánanéztünk, miként érinti a dél-zalai községek gazdálkodását a kieső jövedelem. Cikkünk itt olvasható!

Segítő beszélgetéseket ajánlanak fel a hévízieknek

A Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény (TASZII) családsegítő munkatársai telefonos vagy online segítő beszélgetést ajánlanak fel mindazon hévízieknek, akiknek a járványügyi vészhelyzettel kapcsolatos korlátozások közepette lelki támogatásra van szükségük. Részletek itt.

Mindenki megértette a város alkalmi szlogenjének üzenetét: Hévíz megvár

Bűncselekmények, szabálysértések elkövetőinek felderítésében is segített már a kamerarendszer, amelynek felvételeit folyamatosan figyelik, így ellenőrizve például a kijárási korlátozás betartását is a városban. A kifolyó környékén pedig folyamatos a hatósági jelenlét, hiszen az odavezető utat lezárták és fürdeni is tilos. Folytatás itt.

Májusban sem hajókázhatunk a Balatonnál

A Balatonnál a járvány miatt várhatóan májusban sem indulhat el a hagyományosan húsvétkor kezdődő hajózási szezon – közölte Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel. Hozzátette: remélik, hogy júniusban egy „csökkentett üzemmód” beindításához már adottak lesznek a feltételek, de még ez is több tényezőtől függ. Folytatás itt.

Sem önkénteseket, sem látogatókat nem fogad a fenékpusztai madárgyűrűző állomás

A tavaszi programokat mind lemondták, a repatriáló állomásra sem lehet bemenni, ám a munka folyamatosan zajlik. Folytatás itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában