Koronavírus Zalában

2020.04.17. 16:46

Hétvégi korlátozások Zala megye településein: összefoglaló

Magyarország kormánya meghosszabbította a kijárási korlátozásokat, emellett ismét lehetővé tette a polgármesterek számára, hogy a húsvéti időszak után, az április 18-19-ei hétvége vonatkozásában is meghatározzák a közterület-használat rendjét az általuk vezetett településeken.

zaol.hu

Forrás: Shutterstock

Cikkünkben összegyűjtöttük Zala megye településeire vonatkozó legfrissebb rendeleteket.

Zalaegerszeg

Balaicz Zoltán polgármester pénteki tájékoztatása szerint Zalaegerszegen továbbra is érvényben maradnak a húsvét időszakában érvénybe léptetett helyi korlátozások. Az ünnepkor döntöttek arról, hogy szalaggal, kordonnal és figyelmeztető táblával lezárásra kerül:

– TV torony parkolója

– Azáleás-völgy parkolója és bejárata

– Alsóerdő, Panoráma út alsó és felső része

– Alsóerdő, volt napközis tábor területe

– Aranyoslapi forrás parkolója, hídja, szalonnasütő környéke

– Vizslapark közösségi gyülekezési terei

– Parkerő parkolója, bejárata, közösségi gyülekezési terei

– Gébárti-tó parkolója, hídjai, közösségi gyülekezési terei

– Valamint továbbra is érvényben marad valamennyi játszótér és sportpark lezárása.

Mint figyelmeztetett, a kijárási korlátozás szabályait megszegők a maximálisan kiszabható pénzbírságra számíthatnak. Akkori tájékoztatója bővebben itt olvasható!

Nagykanizsa

Balogh László polgármester pénteken Facebook-oldalán hírül adta, hogy Nagykanizsán az április 18-19-i hétvégén rendőrségi jelenléttel megerősítve figyelmeztető táblával lezárásra kerül:

– a Csónakázó-tó parkolói szombat 0:00 órától vasárnap éjfélig,

a Csónakázó-tóhoz gépjárművel behajtani minden irányból TILOS!

– gépjárművek elől lezárásra kerül a kajakházhoz vezető sétány és út,

– a Mindenki Sportpályája lezárásra került, csoportos és csapat sportolás, edzés folytatása TILOS, csak a futók használhatják, 20 fős létszámkorláttal

– továbbra is érvényben marad valamennyi játszótér lezárása.

A Csónakázó-tó és egyéb külterületek, belterületek, főként a zöldterületek a biztonságos távolság megtartásával gyalogosan látogathatók. A játszóterek használata és a csoportosulás azonban tilos. A tóhoz autók sem hajthatnak be, de az gyalogosan megközelíthető és látogatható. A horgászat engedélyezett, de csak gépjármű nélkül és nem csoportosulva. További részletek ezen a linken!

Keszthely

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere rendeletben megtiltotta a játszóterek és a kültéri sporteszközök használatát, valamint péntektől hétfő délelőttig – a húsvéti hosszú hétvégéhez hasonlóan – ismét zárva lesz a Balaton-part, hogy elkerüljék a tömeges csoportosulásokat. Erre az intézkedésre számítani lehet az elkövetkező hétvégeken is, amíg a veszélyhelyzet tart – ebben a cikkben írtunk a településen hozott döntésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában