Koronavírus Zalában

2020.04.07. 17:29

Csak elvitelre! A Zalai Hírlap kérdésére válaszolt az Operatív Törzs

Az elmúlt napokban több olvasónk is kérdéssel fordult hozzánk, miszerint: a karantén ideje alatt miért tarthatnak nyitva a mobil vendéglátó egységek? Szabályos-e ez? Miért lehetnek tömött sorok előttük?

zaol.hu

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Müller Cecília a Zalai Hírlap érdeklődésére elmondta: azok a vendéglátóhelyek, ahonnét az ételek elvihetők, nyitva lehetnek, de itt is azt kérik a vendégektől, hogy tartsák a megfelelő szociális távolságot.

Azaz, a tömött sorokat nem engedélyezik, hiszen kettő méter távolságot szükséges egymástól tartani a sorban állóknak a járvány további lassítása érdekében. Így a Balaton-parton is több mobil egységet látva, ne csodálkozzunk, hogy nyitva tarthatnak. Ugyanis, csakis elvitelre adhatják ki a megrendeléseket, legyen az lángos, kolbász, gyros vagy épp palacsinta.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában