Hévízen viszont elmaradt az ünnepség

2020.03.09. 07:00

Már húsz éve együtt köszöntik a nőket a botfai férfiak

A botfai férfinép az idén is meglepte a városrész asszonyait, lányait – szombaton este a közösségi házban a 20., jubileumi nőnapi bálon a szokásosnál is jobban kitettek magukért.

Fincza Zsuzsa, Péter B. Árpád

Lelépve a „mozivászonról” újra dalra fakadtak a botfai beatcigányzenészek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

Zalaegerszeg

– A hagyományokhoz híven minden helyi civil szervezet hölgytagját meghívtuk egy jóízű kikapcsolódásra. Már az első alkalommal is az volt a célunk, hogy ünnepélyes keretek között, megadva a tiszteletet, éreztetve a szeretetet, a szál virág mellett pár órás felhőtlen vidámsággal is megajándékozzuk a környezetünkben élő nőket – bocsátotta előre Nagy Sándor főszervező a köszöntő csapat nevében, amely, mint magukról mondják, a „lányok, asszonyok” klub árnyékából kinőtt férjek, udvarlók, fiúgyer­mekek közösséggé formálódott csapata.

Lelépve a „mozivászonról” újra dalra fakadtak a botfai beatcigányzenészek
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

– A nő olyan, mint a jó bor. Az idő csak tökéletesíti – udvarolt egy kicsit köszöntőjében az ifjú korosztályt képviselő Gáspár Gábor, hozzátéve, hogy szeretnének műsorukkal legalább annyi örömet és vidámságot szerezni az ünnepelteknek, mint amennyiben nekik volt részük a műsor próbái alatt.

Nagy Sándor a feleségét, Margót is jácinttal köszöntötte
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

Nos, a többhetes készülődés nem volt hiábavaló: Nagy Sándor a két évtized nőnapi rendezvényeinek összes videójából egy félórás összeállítást készített – már azon könnyesre nevette magát a publikum –, ráadásul, megszakítva a filmet, a legmókásabb jeleneteket a szereplők élőben tovább folytatták. Így álltak újra színpadra a botfai beatcigányzenészek, a tábortűz mellett újjáalakult a nosztalgiadalárda, nem kopott meg a „poén duó” humorérzéke sem, két bohózattal is megdolgoztatták az ünnepeltek nevetőizmait. A tánc sem hiányzott a kínálatból, az enyhén erotikus „görög lepedős balett” alatt csak a táncosoknak sikerült megőrizniük a komolyságukat. Végül mégis komolyra fordítva a szót, a Guantanamera dallamára 11 botfai férfiú énekelte a „nőnap van nálunk, de jó, hogy nőnap van nálunk” refrénű saját költésű dalt, majd a bál nyitányaként minden hölgyet egy cserép nyíló jácinttal köszöntöttek fel.

Hévíz

Mint arról korábban beszámoltunk, Hévízen vasárnap elmaradt a nagy hagyományokkal bíró nőnapi zenés est, amelyen Gájer Bálint lépett volna fel. Papp Gábor polgármester közleményben tudatta, hogy az elmúlt időszak járványügyi és egészségügyi helyzetéhez igazodva, illetve „hölgyeink védelme érdekében szeretnénk mindenkit megóvni az esetleges megbetegedésektől, fertőzésektől. A zárt térben megrendezett, nagy létszámú kö­zösségi összejövetelek járványügyi kockázattal járnak, városunk pedig szem előtt tarja polgáraink és hölgyeink egészségét és biztonságát”, fogalmazott a kommüniké.

Papp Gábor arra is felhívta a figyelmet, Hévízen nincs koronavírusos megbetegedés, ez az intézkedés kizárólag a megelőzést, az egészségvédelmet szolgálta, és hangsúlyozta, nincs ok a pánikra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában