Kedvezményeket nyújt

2020.03.05. 07:00

Átadták az ötvenezredik Egerszeg kártyát

A megyeszékhelyi polgármesteri hivatalban szerdán nyújtották át az ötvenezredik különböző szolgáltatásokhoz kedvezményt nyújtó Egerszeg kártyát.

Arany Horváth Zsuzsa

Kontler Dániel, az 50 000. Egerszeg kártya érvényesítője és Balaicz Zoltán polgármester az átadáskor

Fotó: Katona Tibor

A számadat azt jelenti, hogy a megújítások, törlések statisztikája alapján 50 000. alkalommal érvényesítettek kártyát, egyébként körülbelül 25 ezer egerszegi állampolgár rendelkezik a kedvezmények mellett a lokálpatrióta kötődést is erősítő plasztikkártyával, amely nemrég küllemében is megújult. Erről Balaicz Zoltán polgármester szólt, amikor átnyújtotta Kontler Dánielnek az 50 000. kártyát. Azt is elmondta, 2003-ban döntött a bevezetéséről a városi önkormányzat, s az eddigi elfogadóhelyek mellé felsorakozott a falumúzeum és a Göcseji Múzeum, 20 százalékos kedvezményt biztosítva az Egerszeg kártyával érkező látogatóik számára. A kártya a szombati ingyenes parkolási lehetőség mellett a helyi járatos buszok, a színházak, a városi mozi, a sportlétesítmények és az Aquapark esetében is könnyebbséget jelent. A kártyát 2019 márciusa óta online módon is lehet igényelni Zalaegerszeg város honlapján az internetes felületen. Egy év alatt 7000 kártyát érvényesítettek, ebből 3000-et már online módon kértek. További fejlesztésként nemsokára mobiltelefonos kártyaapplikáció és a hozzá telepített leolvasórendszer is megszületik, amely még könnyebbé teszi a használatát.

Kontler Dániel, az 50 000. Egerszeg kártya érvényesítője és Balaicz Zoltán polgármester az átadáskor
Fotó: Katona Tibor

Kontler Dániel munka- és tűzvédelmi előadó, a veszélyes anyagok szállításához országosan tanácsokat nyújtó zalaegerszegi fiatalember lapunknak elmondta, ő is online újította meg az Egerszeg kártyáját, amelyet a vízi élményparkban, a parkoláshoz, a sporteseményekhez és a színház-, mozilátogatáshoz is használ a családjával együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában