Koronavírus Zalában

2020.03.23. 16:46

A Zalában is érzékelhető földrengés és a koronavírus tartották lázban az elmúlt héten olvasóinkat

Az elmúlt hét is aggasztó eseményekkel volt teli, így a vasárnap reggeli földrengés és a koronavírus terjedése, ám akadtak szívmelengető példák is az összefogásra, mint a keszthelyi varrónők összefogása a szájmaszkok készítésére.

zaol.hu

Zágrábban súlyos károkat okozott

Fotó: crometeo.hr

Vasárnap reggel 6 óra 24 perckor hazánk délnyugati településein, így többek közt Nagykanizsán, Beleznán, Szepetneken, Iharoson és Zalakaroson is érezhető volt a Zágráb környéki epicentrumú földrengés. Ám szerencsére hazánkban csak az érzékelhetőség küszöbét lépte át, így személyi sérülés és jelentős anyagi kár nem következett be. Bővebb beszámolót, az alábbi cikkünkben olvashat róla.

Zágrábban súlyos károkat okozott
Fotó: crometeo.hr

Az elmúlt héten Zala megyében is megjelent a koronavírus, Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere hétfőn közösségi oldalán jelentette be, hogy térségében is regisztráltak egy koronavírusos (Covid-19) megbetegedést. És kiemelte, hogy a város mindent elkövet a polgárainak védelme érdekében. További részletekért kattintson ide!

Fotó: Czeglédi Zsolt /MTI

Országosan készlethiány alakult ki a szájmaszkokból, ám pénzt és energiát nem sajnálva összefogott két hivatásos varrónő Kovács Bea és Nagy Józsefné Lili, akik mosható szájmaszkokat készítenek rászoruknak keszthelyi varrodájukban. Cikkünket visszatekitve olvashat róla bővebben.

Kovács Bea és Nagy Józsefné Lili

Befejeződött a hazai kosárlabdaidény, a női és a férfi kosarasok is leálltak. A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) kedden befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Részletesebben tájékozódhat róla korábbi cikkünkben.

Dirk Williams (fehérben, a labdával) és Reggie Johnson is a Paks elleni, február eleji győzelem alkalmával lépett fel utoljára a zalai publikum előtt
Fotó: Katona Tibor

A járványhelyzet miatti veszélyhelyzet, valamint az általános iskolák és a középiskolák oktatási rendjének változása után március 16-tól, hétfőtől Zalaegerszegen is szünetel a bölcsődei és az óvodai ellátás. Azonban ügyeletet biztosítanak március 19-től a bölcsődékben és az óvodákban. Részeltesebben tájékozódhat az alábbi linken.

Fotó: Balaicz Zoltán/Facebook

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában