Emelkedhet a színházi büdzsé

2020.02.12. 07:00

Nagyobb összegből gazdálkodhat a zalaegerszegi Hevesi-színház

A Fidesz–KDNP közgyűlési frakciója nevében tartott tegnap sajtótájékoztatót az önkormányzat legutóbbi döntéseiről dr. Káldi Dávid frakcióvezető, valamint helyettese, Szilasi Gábor.

Magyar Hajnalka

Nyomatékosították, hogy a testület által elfogadott 2020-as költségvetés a maga 64,2 milliárdjával a legmagasabb főösszeg a helyi önkormányzatiság történetében. A költségvetés a nagy értékű beruházásoknak köszönhetően emelkedett meg, elköltésekor azonban kiemelten ügyelnek majd az arányos városfejlesztésre is. Az iparűzésiadó-bevétel ugyancsak növekvő, idén 4,7 milliárdot remélhet a város ebből a forrásból.

Szó esett a településrészi önkormányzatok megalakulásáról (összesen 13 közösség állt fel, s kezdett munkához a civil aktivitásnak köszönhetően); a 2020-as környezetvédelmi alap öt projektjéről (környezeti nevelés, zaj- és rezgésvédelem, vízvédelem, helyi fenntarthatósági program felülvizsgálata, hulladékgazdálkodás); valamint arról is, hogy az Egerszegi Fúvószene Alapítvány 200 ezer forint támogatást kap, mely összeget formaruhára költi.

Dr. Káldi Dávid kitért arra is, hogy az MMIK és a leendő multifunkciós sportcsarnok környezetének kiemelt fejlesztési területté nyilvánítása azért vált szükségessé, mert ezáltal rövidíthető a szakhatósági konzultáció, gyorsítható a beruházás menete. Márpedig a ciklus végéig jelentős fejlesztéseket terveznek mindkét helyszínen.

A Hevesi-színház és a Griff Bábszínház állammal közös működtetése sem jelent újdonságot, pusztán a színházi törvény tavalyi változása teszi szükségessé a közös fenntartás kérelmezését. A tárgyalások azt sejtetik, hogy 10 százalékkal nagyobb összegből gazdálkodhat idén a két teátrum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában