A kis falu lakói fogékonyak a korszerű technológiák iránt

2020.02.21. 14:00

Külsősárdon kipróbálhatták a 3D-s nyomtatás „titkait”

Egy héten át ismerkedhet egy 3D-s nyomtató működésével a mintegy 70 lakosú kisközség önkormányzata. A helyi Digitális Jólét Ponton a gyakorlatban is kipróbálhatják, mire képes a korszerű informatikai eszköz.

Gyuricza Ferenc

Gasparics Győző mutatta be a 3D-s nyomtatót

Fotó: Gyuricza Ferenc

Gasparics Győző polgármester elmondta: bár a településen élők többsége időskorú, folyamatosan érkeznek látogatók, hogy ismerkedjenek a szerkezettel. Szerda délután is többen érkeztek a faluházba, hogy működés közben is megfigyelhessék az eszközt.

Gasparics Győző mutatta be a 3D-s nyomtatót
Fotó: Gyuricza Ferenc

– A 3D-s nyomtató kínálta lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok – magyarázta Gasparics Győző a vendégeknek. – Az egészségügytől a műszeriparon át a háztartásokig mindenhol hasznosítható. Orvosi műtétek, fogorvosi beavatkozások modellezhetők a segítségével, de a hétköznapokban is hasznát tudjuk venni, például egy pótlásra szoruló, hiányzó alkatrész viszonylag gyorsan és olcsón legyártható vele, csupán programot kell hozzá írni. Az sem ördöngösség, akinek van affinitása az informatikához, könnyen megteheti.

Gasparics Győző hozzátette, hogy történtek egyéb, az informatikával kapcsolatos események is a településen, így a faluházat egy vetítővászonnal szerelték fel, amelyet főleg előadások, szakmai rendezvények során használnak majd, s hamarosan indulhat az a digitális ismeretek megszerzését célzó, felzárkóztató program is, amelyre 15 fő jelentkezett a településről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában