Színes programok

2020.02.20. 15:00

Fánkvásár és felvonulás lesz húshagyókedden Zalaegerszegen

Jövő héten, húshagyókedden tartják a megyeszékhely városi farsangját, 22. alkalommal indul a Kossuth utcán a jelmezes felvonulás.

Hajdu Péter

Tavaly is vidám volt a felvonulás, ötletes jelmezekbe öltöztek a gyerekek

Fotó: ZH-Archívum/Katona Tibor

A tegnapi sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta: február 25-én van a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja is. A város vezetése 15 órakor a Gulag emlékműnél rója le tiszteletét az áldozatokra emlékezve.

Tavaly is vidám volt a felvonulás, ötletes jelmezekbe öltöztek a gyerekek
Fotó: ZH-Archívum/Katona Tibor

Azt követően kezdődnek a farsangi rendezvények, amelyekről a szervező Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének vezetője, Ruisz Cecília szólt. A rendezvény a jótékonysági fánkvásárral kezdődik, amelyet a nagy moziterem oldalsó kijárati folyosóján tartanak meg 15.30-tól, a bevételt a nagycsaládosok egyesülete céljaira ajánlják fel. 16.30-tól gyülekeznek a felvonulók a mozi előtti járdákon, a Kossuth utcát 16.45-től 18.30-ig zárják le. Az utcában 17 órakor kezdődik a felvonulás a gyógyszertárig, majd visszafordulva a Dísz téren gyülekeznek a farsangozók, ahol 18 órakor lesz a jelmezverseny eredményhirdetése. Extrém időjárás esetén a felvonulás elmarad, de a fánkvásár nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában