a magyar kultúra napja

2020.01.27. 10:00

Letenye szívügye a kultúra

Kiállításokkal és díjátadóval ünnepelte a város a Fáklya Művelődési Házban a minap a magyar kultúra napját.

Szabó Zsófia

Dömők József igazgató, Kolman Árpád magángyűjtő, Bedics László fotóművész és Horváth Imre, a Letenyei Kultúra Mecénása díjjal kitüntetett vállalkozó Fotó: ZH

Dömők József, a kulturális intézmény igazgatója jelezte, nagy érdeklődés övezte az idei ünnepi programot. Az eseménynek otthont adó intézményt megtöltötték a kultúrabarátok, akik közül sokan sokat tesznek Letenye kulturális kincseinek és értékeinek megőrzéséért, ápolásáért. Az ünnepségen kitüntetést is átadtak az arra érdemeseknek.

Dömők József igazgató, Kolman Árpád magángyűjtő, Bedics László fotóművész és Horváth Imre, a LetenyeiKultúra Mecénása díjjal kitüntetett vállalkozó Fotó: ZH

A Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár által alapított Letenyei Kultúra Mecénása díjat Horváth Imre vállalkozó kapta. A rendezvényen két rendhagyó tárlat is nyílt. Kolman Árpád tótszerdahelyi magángyűjtő anyagából Fedák Sári primadonna életútját ismerhetik meg az érdeklődők. Bedics László letenyei fotós pedig a városról megörökített képeit mutatja be. A kiállítások február 10-ig tekinthetők meg az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában