Sima lett a szakasz

2019.12.13. 07:00

Közel fél kilométeres útszakaszt újítottak fel az örvényeshegyi részen

Közel fél kilométeres útszakaszt újítottak fel a falu örvényeshegyi részén. A fejlesztésre a Magyar Falu program pályázata biztosított forrást.

Keszey Ágnes

Manninger Jenő és Nagy Lászlóné adta át a felújított útszakaszt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A Magyar Falu program önkormányzati utak felújítását célzó pályázata keretében az örvényeshegyi út 484,47 méter hosszan újult meg 14,9 millió forint támogatással. A szakaszt újraaszfaltozták, mellette két oldalt padkát alakítottak ki.

Manninger Jenő és Nagy Lászlóné adta át a felújított útszakaszt
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

– A két kilométer hosszú örvényeshegyi útnak ez volt a legrosszabb, gödrökkel és repedésekkel teli szakasza. A gyors pályázati elbírálásnak és az azt követő lendületes vállalkozói kivitelezésnek köszönhetően a tél beállta előtt sikerült befejezni a munkálatokat – emelte ki Nagy Lászlóné polgármester a csütörtöki átadóünnepségen.

Arról is szólt, hogy a korábban egyre elnéptelenedő örvényeshegyi településrész az elmúlt években dinamikus fejlődésnek indult. Fellendült az idegenforgalom, hiszen vendéglátó vállalkozások működnek, sőt nagy rendezvények is meghonosodtak: a pálos mise és a 3-4 ezer látogatót vonzó Örvényeshegyi Piknik. A településrész infrastrukturális fejlesztése ezért fontos cél volt az önkormányzat számára.

Az út átadásán Manninger Jenő országgyűlési képviselő a pályázat részleteiről szólt. A településre összesen 16 millió forint támogatás jutott a Magyar Falu programból, hiszen az orvosi eszközök beszerzését támogató pályázaton is sikerrel szerepelt az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában