Zene, tánc és tűzijáték

2019.12.29. 07:00

Jókedvűen zárul az év Zalaegerszegen

Ismét szabadtéri szilveszter és újévköszöntő program várja a város polgárait és vendégeit a Dísz téren.

ZH

Forralt bor, meleg tea és rengeteg érdeklődő az újév első napján a Dísz téren Fotó: ZH Archívum

Fotó: Pezzetta Umberto

Az esztendő utolsó napján már 21 órától bulihangulat lesz a város szívében, amiről előbb a Flight Mode, majd a népszerű zalaegerszegi lemezlovas, DJ Rebell gondoskodik, aki mármár elmaradhatatlan fellépője az évbúcsúztató partiknak, fogalmazott Tompa Gábor, a szervező Kvártélyház igazgatója.

– Vannak olyan elemek, amelyeket az évek alatt megkedvelt a közönség – folytatta a direktor –, így a Himnusz hangjait követően színpadra lép Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila, műsorukat pedig – újfent DJ Rebell-lel – táncos, vidám parti követi.

Tompa Gábor elmondta, január 1-jén 18 órakor kezdődik az újévköszöntő program a zalai muzsikusokból álló ReChord fellépésével, majd 19 órától, Balaicz Zoltán polgármester köszöntője és az egyházi áldás után, „megrajzolják az eget” a szervezők.

Forralt bor, meleg tea és rengeteg érdeklődő az újév első napján a Dísz téren Fotó: ZH Archívum

– A tűzijáték hagyományos és közkedvelt része ennek az estének – tette hozzá az igazgató –, a koreográfia pedig ezúttal is számos újdonságot, meglepetést ígér, de ez egyelőre maradjon titok. Ilyenkor mindig jó hallani, ahogyan egy-egy látványos vagy váratlanul felbukkanó fényzuhatagnál elismerő moraj fut végig a tömegen. Bízom abban, 2020 első estéjén sem lesz ez másként.

A szervezők azt tervezik, ha addigra megérkezik, akkor a színpadról köszöntik majd az új esztendő első zalaegerszegi babáját. A Dísz térre látogatókat mindkét napon az alkalomhoz illő és a jó hangulatot fokozó gasztronómiai kínálat várja, s természetesen lesz majd mivel koccintani a sikeres új évre.

Útlezárás

Az óévbúcsúztató és újévköszöntő programok miatt december 31-én, kedden 19 órától 2020. január 1-jén, szerdán 24 óráig lezárják a Kossuth utca Berzsenyi utcától Kisfaludy utcáig tartó szakaszát. A Kossuth utcáról a Berzsenyi utca felé ez idő alatt le lehet hajtani. A lezárás idején az autóbuszok terelőúton közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában