Tavasszal fogják elvégezni

2019.12.11. 07:00

Mégsem lesz gázszünet a zalaegerszegi Stadion utcában – Frissítve

Szerdán jeleztük, hogy a Stadion utcában csütörtökön gázszünet lesz a gázvezeték csere utáni átkötése miatt.

Arany Horváth Zsuzsa

Frissítés

Az E.ON értesítette szerkesztőségünket, hogy a tervezett átkötést a várható időjárás miatt elhalasztják, így gázszünettel sem kell számolni. A gázelosztó vezeték átkötését tavasszal fogják elvégezni. A beruházásban érintett közterületeket ideiglenesen helyreállítják. A változásról telefonon értesítették a társasházi közös képviselőket, s ügyfeleiknek a lépcsőházakban helyeztek ki plakátokat.

Előzmények

A megyeszékhelyi Stadion utcában élő olvasónk jelezte, hogy lakókörnyezetében december 12-én egész napos gázszünet lesz, erről tájékoztatta a szolgáltató a fogyasztókat.

A város ezen részén sok idős, beteg ember él, jelezte olvasónk, nekik nagy gondot okoz, hogy egy teljes napig nem tudnak fűteni.

Kérdés, miért télre időzítik a korlátozást. Megkerestük a gázellátást biztosító E.ON sajtóosztályát, ahonnan Varga Ivett sajtóreferens az alábbi választ küldte:

„A Stadion utca környezetében a napokban fejeződik be a földgázvezetékek cseréje. A rekonstrukció keretében mintegy 400 méter hosszan került sor a jelenleg üzemelő acél gázvezetékek cseréjére korszerű, polietilén gázvezetékre. December 12-én lesz az átkötés, ettől a naptól az új vezetékszakaszon keresztül történik a környéken élők földgázellátása. Sajnos ezt a munkafolyamatot nyomás alatti állapotban nem lehet elvégezni, ezért tervezett üzemszünetről kaptak tájékoztatást az érintettek, 284 ügyfelünk. A gázszünetet a lehető legrövidebb időtartamra (8 és 17 óra között) terveztük, hogy a felhasználókat a legkisebb mértékben zavarjuk. A rekonstrukció célja, hogy az elvégzett vezetékcserével az esetleges meghibásodásokat megelőzzük és a téli időszakban zavartalan lehessen a földgázszolgáltatás az otthonokban.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában