4,5 millió forint gyűlt össze

2019.12.12. 11:30

A zalaegerszegi szívsebészet kapta a fesztivál bevételét

Szerdán átadták az őszi Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál, Zalai Teríték jótékonysági főzéséből összegyűlt adományt, amelyet a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészeti osztálya mellett működő Zalaegerszegi és Magyar Szívgyógyászatért Alapítvány kapott meg.

Arany Horváth Zsuzsa

Varga Csaba, Tompa Gábor, dr. Rashed Aref, Balaicz Zoltán, Takács Tímea, dr. Halász Gabriella és Pálfi László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A 110 főzőcsapat étkeit mintegy 4000 fő választotta aznap ebédnek, ebből 4,5 millió forint gyűlt össze. Az átadáson Balaicz Zoltán polgármester a kórház és a város közti szoros kapcsolatról szólt. Az adomány felhasználásáról a szívsebészeti osztály vezetője, dr. Rashed Aref főorvos elmondta: a műtött koronárián, koszorúéren átmenő vér áramlását figyelő műszert szereznének be, amely csak Amerikából vásárolható meg. Az eszköz lehetővé teszi a műtéti utánfigyelést és a gyors beavatkozást.

Varga Csaba, Tompa Gábor, dr. Rashed Aref, Balaicz Zoltán, Takács Tímea, dr. Halász Gabriella és Pálfi László Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója hozzátette, a zalai embereket is megilletik a 21. századi legkorszerűbb eljárások, az ehhez nyújtott segítség felbecsülhetetlen. Az áramlásfigyelő eszköz 12,5 millió forintba kerül, Magyarország 7 szívcentruma közül még egyik sem rendelkezik vele. A hiányzó összeg előteremtéséhez nyújt segítséget a Zalaegerszegi Vállalkozók Klubja, amelynek képviseletében Pálfi László elmondta, a szívsebészet a jövőben hosszú távú segítséget kap a vállalkozói körtől.

Az átadási ceremónián az alapítvány képviseletében Takács Tímea mondott köszönetet, a szervezők nevében pedig Tompa Gábor fesztiváligazgató idézte fel az őszi rendezvény napjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában