4,5 millió forint gyűlt össze

2019.12.12. 11:30

A zalaegerszegi szívsebészet kapta a fesztivál bevételét

Szerdán átadták az őszi Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál, Zalai Teríték jótékonysági főzéséből összegyűlt adományt, amelyet a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészeti osztálya mellett működő Zalaegerszegi és Magyar Szívgyógyászatért Alapítvány kapott meg.

Arany Horváth Zsuzsa

A 110 főzőcsapat étkeit mintegy 4000 fő választotta aznap ebédnek, ebből 4,5 millió forint gyűlt össze. Az átadáson Balaicz Zoltán polgármester a kórház és a város közti szoros kapcsolatról szólt. Az adomány felhasználásáról a szívsebészeti osztály vezetője, dr. Rashed Aref főorvos elmondta: a műtött koronárián, koszorúéren átmenő vér áramlását figyelő műszert szereznének be, amely csak Amerikából vásárolható meg. Az eszköz lehetővé teszi a műtéti utánfigyelést és a gyors beavatkozást.

Varga Csaba, Tompa Gábor, dr. Rashed Aref, Balaicz Zoltán, Takács Tímea, dr. Halász Gabriella és Pálfi László Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója hozzátette, a zalai embereket is megilletik a 21. századi legkorszerűbb eljárások, az ehhez nyújtott segítség felbecsülhetetlen. Az áramlásfigyelő eszköz 12,5 millió forintba kerül, Magyarország 7 szívcentruma közül még egyik sem rendelkezik vele. A hiányzó összeg előteremtéséhez nyújt segítséget a Zalaegerszegi Vállalkozók Klubja, amelynek képviseletében Pálfi László elmondta, a szívsebészet a jövőben hosszú távú segítséget kap a vállalkozói körtől.

Az átadási ceremónián az alapítvány képviseletében Takács Tímea mondott köszönetet, a szervezők nevében pedig Tompa Gábor fesztiváligazgató idézte fel az őszi rendezvény napjait.

Ezek is érdekelhetik