emlék

2019.11.15. 16:00

Radnóti Miklósra emlékeztek a bocföldei diákok

Radnóti Miklós halálának 75. évfordulójára emlékezve vetélkedővel egybekötött emléknapot tartott a bocföldei iskola, tájékoztatott Dobriné Benárd Csilla pedagógus.

ZH

A bocföldei iskolai Radnóti-emlékrendezvény résztvevői Fotó: ZH

A Radnóti Miklós emlékét ápoló irodalmi társaság minden évben más megye Radnóti Miklós nevét viselő iskolájába látogat el megemlékezni a költőről, de Zala megyében nincs ilyen intézmény. Viszont a Bocföldei Körzeti Általános Iskola a Radnóti Miklós utcában található, így az idén iskolánk rendezte ezt a jeles eseményt.

Az ünnepi programon részt vettek pedagógusaink és diákjaink, a vetélkedő budapesti szervezői, valamint Bagod, Söjtör és Tófej iskoláinak diákjai. Díszvendégünk Utassy Józsefné, a Kossuth-díjas költő felesége volt, aki nagyon szép szavakkal emlékezett meg Radnóti Miklósról.

A hol megható, hol vidám hangulatú, látványos verses-zenés műsor igazi élmény volt minden itt megjelent számára. Fellépett a zalaegerszegi Énekmondó együttes Kelemen Gyula és Zumbók-Jakobovics Nikoletta részvételével. A dalok többségét tanulóink együtt dalolták az énekessel. Radnóti Miklós és Utassy József verseit Tompos Dávid és Tompos Dóra – iskolánk volt tanulói – előadásában hallgathattuk meg, és fellépett Szekeres Frigyesné Lentiből érkezett versmondó is.

A bocföldei iskolai Radnóti-emlékrendezvény résztvevői Fotó: ZH

A műsor részeként Hajnal Péter, az irodalmi társaság vezetője egy Radnóti Miklóst ábrázoló bronz emlékplakettet ajándékozott az iskolánknak, amelyet Bartos Mihály készített. A portré érdekessége, hogy eddig ismeretlen, a közelmúltban megtalált fotó alapján ábrázolja a költőt. Az emlékplakett méltó helyre került iskolánk falán.

Az emlékműsor résztvevői valamennyien névre szóló ajándékot kaptak, s jutalomban részesültek háziversenyünk 1–2. helyezést elért tanulói is.

A délután megrendezett emlékversenyen tanulóink háromfős csapatokban mérhették össze Radnótiról szerzett tudásukat a többi iskolából érkezett diákokéval.

A jó hangulatú, interaktív vetélkedőn részt vevő gyerekek új élményekkel, értékes jutalmakkal lettek gazdagabbak. A vetélkedőn részt vevő iskolák ajándéka a Bori notesz reprint kiadása is volt. (A Bori notesz Radnóti Miklós zsebében lapult halálakor…) További sikeres munkájuk érdekében pedig még egy saját nevükre szóló szerencsepatkót is hazavihettek. Felemelő érzés volt mindannyiunk számára ezen az emléknapon részt venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában